Tauko yhteisistä tuokioista jatkuu – Nummelan Eläkkeensaajat kannustaa jäseniään liikkumaan: liikunnan haastekampanja alkoi

Nummelan Eläkkeensaajat ry:n puheenjohtaja Hanna Jokela, yhdistyksen sihteeri Pirkko Lintuluoto, rahastonhoitaja Liisa Uusitalo ja liikuntavastaava Erkki Jokela jakoivat liikuntakuponkeja maanantaina työväentalo Rientolassa. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Ikäihmiset liikkeelle ja ”vierivä kivi ei sammaloidu” ovat valtakunnalliseen liikuntahaasteeseen osallistuvan Nummelan Eläkkeensaajat ry:n ydinajatuksia.

Eläkkeensaajien Keskusliiton liikunnan haastekampanja alkoi maanantaina. Kampanja kestää huhtikuun loppuun.

– Olemme osallistuneet liikuntakampanjaan joka vuosi, ainakin niin kauan kuin olen itse toiminut Nummelan Eläkkeensaajien puheenjohtajana eli viitisen vuotta, Hanna Jokela sanoo.

Nummelan Eläkkeensaajien sihteeri Pirkko Lintuluoto, rahastonhoitaja Liisa Uusitalo ja liikuntavastaava Erkki Jokela jakoivat Hanna Jokelan kanssa liikuntakuponkeja maanantaina työväentalo Rientolassa.

– Nämä kupongit löytyvät myös EKL:n jäsenlehdestä. Tänään kuponkeja on haettu sellaiset parikymmentä, Hanna Jokela kertoo.

– Kaikki liikunta, jota on harrastettu yhtäjaksoisesti puoli tuntia, kelpaa suoritukseksi. Sitten rastitaan liikuntapäivät kuponkiin ja kuponki palautetaan yhdistyksen liikuntavastaavalle eli Erkki Jokelalle.

Kaikki palautetut kupongit osallistuvat arvontaan, jossa on luvassa erilaisia palkintoja.

– Lisäksi piirit palkitsevat aktiivisimmat jäsenensä. Meillä Uudenmaan piirissä on 34 jäsenyhdistystä ja jäseniä on noin 6 900, Hanna Jokela selvittää.

Koronapandemian vuoksi kaikki Nummelan Eläkkeensaajien ohjatut kerhot ja tuokiot ovat olleet tauolla jo lähes vuoden.

– Viime loka-marraskuun aikana pystyimme pitämään hetken aikaa jumppia ja keilausta on harrastettu pienellä porukalla, mutta muuten kaikki aktiviteetit ovat olleet tauolla, Jokela kertoo.

– Kyllä monia harmittaa ymmärrettävästi. Tuokiot ovat olleet osa päivärytmiä ja sosiaalista yhdessäoloa. Lisäksi olemme joutuneet kuitenkin keräämään jäsenmaksuja, joilla rahoitamme Rientolan vuokran.

Kommentoi