Karviaisen alueella koronaennätys: Vihdissä 7, Karkkilassa 11 uutta tartuntaa

Koronatautitilanne on heikentynyt nopeasti Vihdissä ja Karkkilassa, tiedotti perusturvakuntayhtymä Karviainen tiistaina.

Tiistaina 2.3. todettiin 18 uutta tartuntaa (Vihti 7, Karkkila 11), tämä on korkein päiväkohtainen tartuntaluku koko pandemian aikana. Myös virusvarianttitartunnat lisääntyvät tällä hetkellä voimakkaasti Karviaisen alueella. Koronavirusvariantti tartuttaa herkemmin ja leviää nopeammin.

Uusia tartuntoja on todettu viimeisen kahden viikon aikana Vihdissä 31 ja Karkkilassa 26. Ilmaantuvuusluvut ovat Vihdissä 106/100000 ja Karkkilassa 299/100000 asukasta kohden kahden viikon aikana. Tartuntoja on koko pandemian ajalta Vihdissä 237 ja Karkkilassa 97. Tartunnanlähde on tiedossa noin 70%:ssa tapauksia. Yleisimmät tartunnanlähteet ovat perheensisäiset ja työperäiset tartunnat.

Nyt on erityisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia, sekä hakeutua herkästi koronatestiin oireiden alettua, Karviaisen tiedotteessa korostetaa.

– Toivomme yksityisiä palveluntuottajia kiinnittämään erityistä huomiota turvaväleihin sekä käsihygieniaan toiminnoissaan. Haluamme muistuttaa, että ainoastaan asianmukainen maskin käyttö ja 2 metrin turvavälit työpaikoilla sekä vapaa-aikana suojaavat tartunnoilta ja estävät karanteeniin joutumisen.

Rajoitustoimia koskevat suositukset julkaistaan Karviaisen osalta keskiviikkona 3.3.

Kommentoi