Mäenlaskua, makkaranpaistoa ja pelituokioita – nuorisotilat avataan talvilomaviikolla Vihdin kirkonkylässä ja Nummelassa

Nuorisotilat aukeavat talvilomaviikolla maanantaina. Nuoriso-ohjaajat Konsta Nisula ja Jimi Tontti yhdessä muiden Vihdin nuoriso-ohjaajien kanssa järjestävät nuorille erilaisia aktiviteettejä. - Mahdollisuus on myös vain viettää aikaa yhdessä ja jutella. Arkistokuva/Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Nuorille ja lapsille on tarjolla talvilomaviikolla ohjattua puuhaa Vihdin kirkonkylässä ja Nummelassa.

Vihdin nuoriso-ohjaajat järjestävät muun muassa mäenlaskua, yhteistä oleskelua ja makkaranpaistoa laavulla elävän tulen äärellä ja pelituokioita. Nuorisotilat aukeavat jälleen ensi maanantaina, ensimmäistä kertaa marraskuun jälkeen.

– Nyt koronapandemian vuoksi kaikissa nuorisotiloissa on 10 henkilön kokoontumisrajoitus, joten kaikkiin sisätiloissa tapahtuviin tuokioihin pitää ilmoittautua etukäteen, nuoriso-ohjaaja Konsta Nisula sanoo.

– Ennakkoilmoittautumisen lisäksi kaikilta kävijöiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä.

Ilmoittautua voi lähettämällä whatsapp- tai tekstiviestin tilojen numeroihin. Nummelan nuorisokeskus Klubi p. 050 3024491 ja Vihdin nuorisotila Mesta p. 050 4080017.

Ulkona järjestettäviin tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikan päälle voi vain tulla.

Se miten nuoret ovat kokeneet nuorisotilojen kiinniolon, ei ole nuoriso-ohjaajille selvää.

– Vaikea sanoa. Olemme käyneet kouluilla, jalkautuneet kylille ja kauppakeskuksiin ja saaneet nuoriin kontaktia, mikä on ollut hyvä asia. Nuoret ovat toivoneet tilojen avaamista, joten odotuksissa on, että porukkaa lähtee nyt liikkeelle, Nisula sanoo.

– Nettinuokkari on ollut avoinna ennalta sovitusti koko koronapandemian ajan, kun nuorisotilat ovat olleet suljettuina. Siellä on ollut ihan kivasti nuoria.

Nettinuokkari NeNu on auki koko talvilomaviikon pidennetyin aukioloajoin.

– Nettinuokkarissa pidetään esimerkiksi peliturnauksia- ja tuokioita ja siellä voi myös halutessaan jutella erilaisissa ryhmissä sekä myös halutessaan kahden kesken nuoriso-ohjaajan kanssa, nuoriso-ohjaaja Jimi Tontti selvittää.

Kyseessä on puhelimeen tai tietokoneeseen ladattava sovellus, johon pääsee mukaan liittymislinkin kautta.

– Nettinuokkarissa on esimerkiksi erilaisia palstoja, joissa voi keskustella jonkun teeman ympärillä tai pelata. Tekstichattiin voi laittaa viestin koska tahansa, johon nuoriso-ohjaaja vastaa nettinuokkarin aukioloaikoina.

Tontti kertoo nettinuokkarin olleen suosittu.

– Nuoret, jotka pelaavat paljon, ovat käyttäneet sovellusta usein. On ollut kiva huomata, että myös ne nuoret, jotka eivät pelaa, ovat löytäneet sovelluksen.

– Nettinuokkarissa voi esiintyä ja keskustella asioista halutessaan myös anonyymisti, Tontti muistuttaa.

Nettinuokkari NeNussa nuoriso-ohjaaja on tavattavissa maanantaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 16–20.

Toiminta on suunnattu 13-17-vuotiaille. Mukaan voi liittyä linkistä https://discord.gg/tCawYGc.

Ensi viikolla nuorisotilat ovat avoinna seuraavasti: Vihdin kirkonkylässä nuorisotila Mesta on auki maanantaina ja torstaina, Nummelassa nuorisokeskus Klubi on avoinna tiistaina ja keskiviikkona ja perjantaina molemmat tilat ovat auki. Toiminta-ajat ovat ulkoaktiviteeteissä kello 17–19, nuorisotiloissa kello 13.15–20.45. Nettinuokkari on auki kello 14–20 (toiminnot kello 17–18). Lisätietoa www.vihti.fi/nuoriso ja nuorisotilojen somekanavilta.

Kirjaston talvilomahaaste alakoululaisille

Vihdin kunnankirjasto on järjestänyt alakouluikäisille puuhaa talvilomaviikolle.

Talvilomahaasteessa etsitään esimerkiksi luonnosta eläinten jälkiä ja tutkitaan tietokirjaa eläimistä.

Tehtävärastit ovat kirjattu lomakkeelle, joita voi hakea kirjastosta. Lomakkeen voi myös tulostaa kirjaston sivuilta.

– Haasteessa on mukana myös kirjavinkkejä, kertoo kirjaston lastenosastonvastaava ja pedagoginen informaatikko Janika Puolitaival.

Lisäksi talvilomaviikolla järjestetään kirjastossa lelujen yökyläily.

Lisätietoa www.vihti.fi/kirjasto.

Kommentoi