Vihdin kunnanvaltuusto: joukkoliikenteen palvelulupaus supistuu

Vihdin joukkoliikenteen vilkkain solmukohta on Nummelan linja-autoasema. Arkisto/Vesa Valtonen

Marja Keski-Luopa

Vihdin kunnan uusi, nykyisestä supistettu joukkoliikenteen palvelulupaus on voimassa 1.8.2021– 31.7.2023.

Kunnanvaltuusto hyväksyi joukkoliikenteen uuden palvelulupauksen maanantain kokouksessaan. Valtuusto päätti samalla, että kunnanhallitus arvioi palvelulupausta uudelleen alkuvuonna 2022, kun koronan vaikutukset joukkoliikenteeseen ovat tarkentuneet.

Joukkoliikenteen palvelulupaus on kuvaus niistä minimiyhteyksistä, joihin kuntalaiset voivat perustaa arkiliikkumisensa – esimerkiksi koulu- ja työmatkat – Nummelasta, kirkonkylästä, Ojakkalasta ja Otalammelta Helsinkiin, muista taajamista ja kylistä Nummelaan sekä Nummelasta Lohjalle.

Valtuusto äänesti joukkoliikenteen palvelulupauksesta Otalammen osalta: demarien valtuustoryhmä teki muutosesityksen, että Ojakkalan ja Hiidenrannan lisäksi myös Otalammelta pääsisi lupauksen mukaan Nummelaan arkisin aamulla kello 7 ja 8, ja iltapäivisin olisi paluuvuorot kello 16 ja 17.

Kunnanhallituksen pohjaesitys kuitenkin voitti äänin 26–16, eikä Otalampea lisätty.

Demarien kannalla olivat myös vihreät ja vasemmistoliitto. Kunnanhallituksen pohjaesitystä (jaa) kannattivat kokoomus-RKP, keskusta ja perussuomalaiset. Valtuutettu Päivi Åhlgrenin (kd.) jaa-ääntä ei hyväksytty, koska etäyhteydessä ei valtuutetun ääni kuulunut.

Kommentoi