Koronarokotusten ajanvaraus avautui – ensi viikon tiistain rokotusaikoja varattiin runsaasti

Vihtiläinen ensihoitaja Anita Hirvonen sai koronarokotteen ensimmäisten joukossa tammikuussa. Piikittämässä oli vastaava työterveyshoitaja Tuula Salmi. Terveydenhuollon ammattilaisten koronarokotukset jatkuvat edelleen. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Perusturvakuntayhtymä Karviainen avasi torstaina verkkosivuillaan ajanvarauksen koronarokotuksiin 65-69-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Ensimmäiseksi tarjolla olivat rokotusajat tiistaille 16. helmikuuta.

Karviaisen Facebook-sivuilla käytiin koronarokotusaikojen nettivarauksesta vilkasta keskustelua, sillä kaikilla ei ole mahdollisuutta varata aikaa netin kautta.

Neuvoksi annettiin muun muassa, että lähimmäisten pitää olla jatkuvasti kartalla rokotustilanteesta, jotta ikäihmisiä pystytään auttamaan ajanvarauksen tekemisessä.

Nyt on aloitettu siis ykkösryhmään kuuluvien 60-69-vuotiaiden koronarokotukset. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset jatkuvat edelleen.

Koronarokotuksiin liittyviin kysymyksiin Karviaisen Fb-sivuilla vastannut Saila Jarila kertoi muun muassa, että tällä hetkellä rokotetaan myös asumispalvelun ja omaishoidon yli 85-vuotiaita. Heihin otetaan yhteyttä Karviaisesta sitä mukaa kun rokotteita toimitetaan.

Karviaisen henkilökunnan antamien vastausten mukaan Karviaisella ei vielä ollut käytössä rokotteita, jotta 70-85-vuotiaiden rokottaminen pystyttäisiin aloittamaan.

Koronarokotusaika.fi on Uudenmaan alueen kuntien koronarokotusten ajanvarauspalvelun infosivusto. Sivustolla pääsee alueen kuntien koronavirusrokotusten ajanvarauspalveluun ja saa tietoa palvelusta.

Koronavirusrokotteita on tällä hetkellä saatavilla rajoitetusti ja halukkuus rokotteiden ottamiseen on Uudenmaan alueella ollut suurta. Koronavirusrokotukset toteutetaan vaiheittain.

Verkkosivujen mukaan AstraZenecan rokotetta käytetään alle 70-vuotiaiden rokotuksissa vanhemmista ikäryhmistä alkaen. BioNTech-Pfizerin sekä Modernan rokotteita käytetään ikääntyneille, alkaen vanhemmista ikäryhmistä.

Lisää: www.koronarokotusaika.fi

Juttua muokattu 18.2.2021: muutettu rokotettavien iäksi 65-69-vuotiaat ja poistettu väärä tieto aikojen loppumisesta.

Kommentoi