Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuoksuja ja tunnelmaa kaukomailta – Aurinko-kauppa avautui Nummelaan

Aurinkoa, iloa ja tuulahduksia maailman toiselta puolelta.

Näitä Mohamed Rammah tuo Nummelaan. Hänen Asemantielle avaamassaan Aurinko-kaupassa myydään tuotteita Intiasta, Nepalista ja Indonesiasta. Kaupassa on väriä ja tuoksuja – ja iloinen omistaja, joka itse on lähtöisin Egyptistä.

Rammah tuli Suomeen 23-vuotiaana nuorukaisena vuonna 1994. Hänen yrittäjyytensä alkoi Helsingistä Kolmen sepän patsaalta, jossa hän myi pahvilaatikon päältä sormuksia ja esitti jonglöörin temppuja.

– Olen sirkusmies, koko perheeni on, Rammah kertoo. Suomesta hän sai kuitenkin sirkuksesta töitä vain kesäksi. Muutenkin työn saaminen oli Suomessa vaikeaa. Rammah kertoo, että silloin asia tuntui pahalta.

– Mutta lopulta se oli hyvä, mies toteaa ja sanoo, että kaikelle on ollut tarkoituksensa.

Hän ei luovuttanut. Paukkupakkasessakin hän seisoi myymässä sormuksia, harjasi vain välillä lumia pois tuotteiden päältä ja hyppi hyppynarulla pysyäkseen lämpimänä. Nyt hän sanookin olevansa ylpeä siitä, että on tienannut leipänsä Suomessa aina itse.

Neljä vuotta Suomeen tulonsa jälkeen Rammah avasi ensimmäisen kauppansa. Alkuun kaupassa myytiin enimmäkseen koruja, mutta pikkuhiljaa tuotevalikoima laajeni. Nyt Aurinko myy muun muassa vaatteita, suitsukkeita, lävistyskoruja, laukkuja ja lahjatavaraa patsaista peileihin.

– Meillä on verkkokaupassa yli 2000 eri tuotetta, Rammah kertoo.

Hän kertoo hankkivansa tuotteet useilta pieniltä, perheiden omistamilta tehtailta.

– Minulla on mahdollisuus ostaa kaikki yhdestä paikasta, mutta en koskaan tee niin, Rammah sanoo. Hän kiittääkin myös Suomessa asiakkaita, jotka asioivat pienyrityksissä.

Rammah asuu nykyään perheineen Nummelassa, jonne hän muutti Helsingistä. Hänestä lasten on hyvä kasvaa Nummelassa: on rauhallista ja tunnelma on ihana.

– Meillä on iso tontti, hyvä naapuri ja metsää ympärillä, Rammah sanoo tyytyväisenä.

Sitä paitsi unelmatalo olisi Helsingissä maksanut miljoonan, mutta Nummelassa siihen oli varaa.

Suuressa talossa olisi tilaa myös Aurinkoa-verkkokaupan tuotteille – mutta työn ja kodin yhdistäminen osoittautui toimimattomaksi ratkaisuksi.

Niinpä Rammah tarvitsi verkkokaupan tuotteille varastotilat. Kun hän etsiskeli sopivaa varastoa, sattui hän törmäämään Asemantien liiketilaan. Samassa paketissa oli tarjolla varastotila – mutta myös myymälä.

Rammah avasi Asemantien kauppansa marraskuussa. Se on ketjun kolmas liike: aiemmat myymälät sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella, jossa Rammah myös on yrittäjänä.

Nummelassa ei samanlaista asiakasvirtaa ole kuin suuremmissa kaupungeissa, mutta ei Rammah sitä odottanutkaan.

Hän kertoo, että Nummelan liiketilan ajatuksena on toimia samalla verkkokaupan toimistona. Niinpä siellä myös esimerkiksi kuvataan verkkokaupan tuotteet.

Parhaillaan Rammah hakeekin Nummelaan verkkokaupan työntekijää. Suunnitelmissa on myös laajentaa ketjua mahdollisesti esimerkiksi Turkuun tai Jyväskylään.