Nyt sataa räntää, mutta Vihdin pulahdushaaste alkaa jo muutaman viikon kuluttua

Liikuntakoordinaattori Meri Viljanen (vas.) nostatti uimareilla syyskuussa 2017 mehumaljan onnistuneen pulahdushaasteen kunniaksi. ARKISTOKUVA/Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihdin liikuntapalvelut järjestää toisen kerran pulahdushaasteen.

Vuonna 2017 haaste järjestettiin Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Tällöin haasteessa oli mukana noin 100 henkilöä. Heistä 21 kävi pulahtamassa 50 eri kohteessa yhteensä 100 kertaa määräajan sisällä.

Vihdin liikuntapalvelujen pulahdushaaste alkaa 7.5. ja päättyy 6.9.

Kevään, kesän ja alkusyksyn kestävässä tapahtumassa tarkoituksena on tuoda tutuksi Vihdin kunnan vesistöjä, luontokohteita ja uimarantoja.

Tavoitteena on, että osallistujat käyvät pulahtamassa haasteaikana 100 kertaa eri kohteessa. Kohteista 92 sijaitsee Vihdin kunnan rajojen sisäpuolella.

Tämän lisäksi extrakohteita on 16, jotka sijaitsevat lähialueilla, kuten Nuuksion kansallispuistossa ja Vaakkoin ulkoilualueella.

Haasteessa mukana olevat vesistöt on merkitty kartalle, linkki jaetaan haasteeseen osallistuville henkilöille.

Joihinkin kohteisiin on kirjoitettu tarkentavia ohjeita; ohjeet pääsee lukemaan, kun klikkaa kyseisen paikan kohteen pinniä ja lukee lisätiedot.

Siniset pinnit sijaitsevat Vihdin kunnassa, liilat pinnit ovat extrakohteita ja keltaiset pinnit kertovat mahdollisista paikoitusalueista.

Haasteeseen voi osallistua liittymällä mukaan Facebookissa olevaan Vihdin 100 -pulahdushaaste 2020 -ryhmään tai lähettämällä sähköpostia liikuntakoordinaattorille.

– Facebookissa oleva ryhmä on tarkoitettu vain niille henkilöille, jotka ottavat osaa haasteeseen. Henkilöt, jotka eivät kunnioita ryhmän sääntöjä poistetaan ryhmästä, tähdentää Vihdin kunnan liikuntakoordinaattori Meri Viljanen tiedotteessaan.

Osallistujia pyydetään ottamaan kuvan aina siitä kohteesta missä ovat käyneet pulahtamassa.

– Kuva pitää jakaa pulahdushaasteen Fb-ryhmässä, ja siihen tulee kirjoittaa kohteen nimi ja monesko pulahdus on menossa, esimerkiksi Myllylampi ja 45/100.

Mikäli henkilö ei ole Facebookissa voi hän jakaa kuvat liikuntakoordinaattorille sähköpostilla jotta kuvat saadaan jaettua eteenpäin ryhmään.

Kuvia käytetään tapahtuman aikana ja sen jälkeen Vihdin kunnan liikuntapalveluiden tiedotteissa, kausiesitteessä ja sosiaalisessa mediassa.

– Mikäli et anna lupaa kuviesi käyttöön niin ilmoitathan siitä minulle etukäteen, Meri Viljanen vinkkaa.

Ensimmäisessä pulahdustempauksessa vuonna 2017 Vihti tuli osallistujille varsin tutuksi.

Tuolloin pulahdus tapahtui muutaman kerran pitäjän rajan ulkopuolella, esimerkiksi Espoossa. Rajoja ei ole merkitty pusikkoihin ja samannimisiä lampia on kummallakin puolella kuntarajaa.

Se ei uimareita haitannut, vaan mahdollinen virhe paikattiin välittömästi vihtiläiseen veteen pulahtamalla.

Pulahdushaasteeseen osallistuminen kävi Vihdissä ensimmäisellä kerralla kätevästi, sillä 567 neliökilometrin laajuisesta pitäjästä vesipinta-alaa on noin 45 neliökilometriä. Järviä ja lampia Vihdissä on 104. Rantaviivaa Vihdissä on 266 kilometriä.

Ohjeita poikkeusaikana

Vihdin kunta on antanut ohjeet ulkokenttien ja muiden liikuntapaikkojen käyttöön koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. Kunta toivoo, että näin kaikilla on mahdollisuus päästä liikkumaan turvallisesti.

Ulkokentillä ei saa järjestää ohjattua toimintaa, mutta omaehtoinen harjoittelu on sallittu.

Riittävät turvavälit tulee kuitenkin pitää ja fyysistä kontaktia välttää. Jos kentällä on jo harjoittelijoita siten, etteivät turvavälit huomioiden kentälle enää mahdu lisää harjoittelijoita, niin kentälle ei tule mennä. Palata voi sitten, kun kentällä on taas tilaa.

Flunssaoireisena ulkoliikuntapaikoille ei saa mennä.

Ulkokenttien hoidolle tulee antaa tilaa. Kentän käyttö on kielletty silloin, kun kentän hoitotyöt ovat meneillään.

Ohjeet pyytävät antamaan mahdollisimman monelle tilaisuuden omatoimiseen harjoitteluun. Kunta muistuttaa, että kun huomioidaan muita, kaikilla liikunnan harrastaminen onnistuu paremmin.

Kommentoi