Aurinko Kustannus avasi kirjakaupan Vihdin kirkonkylään: ”Nyt olemme täyden palvelun kirjakauppa”

Kustantajat Jussi Erkintalo ja Tanja Kanerva kiittelevät, että Auringon kirja- ja paperipuodin avajaisissa kävi mukavasti ihmisiä tutustumassa uuteen kauppaan. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Auringon kirja- ja paperipuodin avajaisia vietettiin perjantaina ja lauantaina.

Ulkona ei ehkä aurinko paistanut, mutta uudessa kirjakaupassa keltaiset ilmapallot valaisivat tilaa.

Kirkonkylässä jo vuosia toiminut Aurinko Kustannus muutti raitin varrelta Linjalaan. Samalla kustantajat avasivat uusiin tiloihin kirjakaupan.

– Vanhassa paikassa olimme vähän syrjässä. Halusimme keskeisemmälle paikalle, kustantaja Tanja Kanerva sanoo. Hän toteaa, että aikaisemmassa paikassa tilaakin oli turhan paljon.

– Aina kun on tilaa, tavaraa tulee kerättyä, minkä huomasi muutossa, Kanerva virnistää.

Nyt tilaa on noin 160 neliötä, mikä on sata neliötä aiempaa vähemmän. Uusissa tiloissa on kuitenkin reilusti myymälätilaa.

Työhuoneet sen sijaan ovat aiempaa pienemmät ja neuvottelutilasta luovuttiin kokonaan.

Kanerva kertoo, että muutosta päätettiin juuri ennen vuodenvaihdetta. Remonttia ja muuttoa on kustantamossa tehty viimeiset pari kuukautta.

– Tavaraa tuotiin monta kuormaa, arviolta 70 rullakollista.

Lisäksi tavaraa meni kierrätykseen, roskiin ja esimerkiksi lahjoituksina kouluille.

– Olemme tehneet pitkää päivää. Nyt alkaa arki tasoittua.

– Emme olisi tässä mittakaavassa avanneet kirjakauppaa, jollei Vihdin Kirja-Aitta olisi lopettanut, Tanja Kanerva toteaa.

Aiemmin Aurinko Kustannuksella oli toimistonsa yhteydessä myyntinäyttely, jossa oli esillä pääasiassa kustantamon omia kirjoja. Nyt myytävien tuotteiden valikoimaa on laajennettu, Kanervan mukaan valtavasti.

– Pyrimme siihen, että karkeasti puolet on muiden kustantajien kirjoja.

– Mitä ihmiset haluavat lukea ja ostaa, se tulee selville ajan kanssa, Kanerva sanoo ja kertoo, että kirjoja voi myös tilata.

Kirjojen lisäksi Auringon kirja- ja paperipuodissa on myynnissä palapelejä, taiteilijatarvikkeita, kortteja, toimistotarvikkeita…

– Ennen meillä oli vain myyntinäyttely. Nyt olemme täyden palvelun kirjakauppa, Kanerva hymyilee. Hän toivottaa asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi:

– Yritämme palvella parhaamme mukaan.

Auringon kirja- ja paperipuoti on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-18 ja lauantaisin kello 9-14. Puoti sijaitsee Vihdin kirkonkylässä osoitteessa Helsingintie 26c.

Kommentoi