Tavoitteena uudenlaiset luontoelämykset – Retkipaikka valittiin Suomen luontokeskus Haltian kumppaniksi

Metsähallitus on valinnut Retkipaikan Suomen luontokeskus Haltian palvelutoiminnan kumppaniksi seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Retkipaikalle siirtyvät Haltian retkeilyneuvonta- ja asiakaspalvelu, myymälä, näyttelyopastustoiminta, tapahtumatuotanto sekä kokoustoiminnan organisointi.

– Olen hyvin innostunut. Tämä on upea mahdollisuus päästä toteuttamaan ajatuksia ja ideoita, joita olen miettinyt jo vuosia, Retkipaikan vihtiläinen toimitusjohtaja Antti Huttunen sanoo.

Hänestä Haltia on Suomen paras paikka näille ideoille.

– En voisi kuvitella Haltiaa parempaa paikkaa mistä käsin toimia.

Haltian palvelutoiminnasta Huttusella on mielessään jo useita kehitysajatuksia. Haltian myymälän valikoimaa kehitetään retkeilijöitä palvelevaksi. Kaikki myymälän tuotteet tulevat ostettavaksi myös verkkokaupasta.

Huttusella on ajatuksena myös vuokrata laajasti retkeilyvälineitä keittimistä rinkkoihin.

– Ryhmien erilaisia opastettuja retkiä ja workshopeja ollaan tuotettu entuudestaan, mutta niitä lähdetään tekemään laajamittaisemmin, Huttunen jatkaa.

Lisäksi hän suunnittelee laajaa yhteistyötä sellaisten Nuuksiossa toimivien muiden yritysten kanssa, joiden kanssa Retkipaikan arvomaailmat kohtaavat.

– Haluamme tuoda esille sitä, mitä kaikkea Nuuksiossa voi kokea.

Huttunen sanoo, että tavoitteena on tuoda ihmisten, ryhmien ja yritysten saataville aivan uudenlaisia luontoelämyksiä.

Huttunen kertoo, että Haltian palvelutoiminnot siirtyvät Retkipaikan vastuulle sitten kun luontokeskus jälleen aukeaa. Tällä hetkellä Haltia on suljettuna koronapandemian takia.

– Näillä näkymin tähtäin on kesäkuun ensimmäisessä päivässä, Huttunen sanoo. – Meillä on jokunen viikko aikaa tehdä siirtoon liittyviä valmisteluja.

Huttunen kertoo, että kolme Haltiassa työskennellyttä asiakaspalvelijaa siirtyy nyt Retkipaikan työntekijöiksi. Tätä ennen Retkipaikalla on ollut neljä kokoaikaista työntekijää ja muutama osa-aikainen. Lisäksi yritys työllistää laajaa freelancereiden verkostoa.

– Kesäkaudelle tarvitaan vielä apukäsiä. Pyrimme löytämään sellaisia, joille talo on jo tuttu.

Huttuselle itselleen Haltia on jo entuudestaan tuttu, sillä Retkipaikalla on vuoden verran ollut toimisto luontokeskuksessa.

Luontomatkailumedia Retkipaikan sivustolle koronapandemia on tuonut lisää kävijöitä. Retkipaikka on viime vuoden aikana eri kanaviensa kautta tavoittanut puolitoista miljoonaa ihmistä. Korona-aikaan sivuston päivittäiset kävijäennätykset ovat jälleen rikkoutuneet.

– Retkipaikassa kasvu on ollut parhaimmillaan 850 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, Huttunen toteaa.

Suomen luontokeskus Haltia

Haltian palvelutoiminnan järjestäjä kilpailutettiin viime vuoden lopulla liittyen luontokeskuksen toimintatapauudistukseen. Kilpailutuksen perusteella Metsähallitus valitsi kumppaniksi Jotuca Oy:n eli Retkipaikan.

Retkipaikka ryhtyy hoitamaan Haltian asiakaspalvelua, Haltia Shopin toimintaa, kokous-, kongressi- ja näyttelyopastustoimintaa sekä tapahtumatuotantoa.

Sopimuskausi on voimassa määräaikaisena 1.5.2024 saakka

Metsähallitus vastaa edelleen Haltian näyttelytoiminnasta, luontokoulusta, markkinoinnin koordinoinnista ja brändinhallinnasta.

Suomen luontokeskus Haltia sijaitsee Nuuksiossa. Haltian toimintaa rahoittavat Metsähallitus ja pääkaupunkiseudun kunnat.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat