Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielensäpahoittajaa kuvattiin kirkonkylällä – vihtiläiset elokuvan saattoväkenä

Vettä tulee taivaan täydeltä. Kirkosta kiirehtii mustiin pukeutunutta väkeä ulkona odottaviin autoihin. Ollaan oltu "emännän hautajaisissa" ja nyt siirrytään seurakuntatalolle muistotilaisuuteen.

Vainajan puoliso istuu pöydän ääreen poikansa, miniänsä ja muutaman muun saattoväkeen kuuluvan kanssa. Suurin osa saattoväestä istuu toisessa salissa kahvilla. Pöydän äärestä kuuluva naururemakka kertoo, että meneillään eivät ole oikeat hautajaiset, vaan vuorosanojen kertaukset.

Vihdin kirkko ja seurakuntatalo olivat maanantai elokuvan näyttämönä, kun kirkonkylällä kuvattiin Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvaa. Mielensä pahoittajaa on kuvattu Vihdissä jo aiemmin syyskuussa. Silloin elokuvassa oltiin torilla.

Saattoväkenä elokuvan hautajaisissa oli joukko vihtiläisiä avustajia. Samoin oli syyskuisissa torikuvauksissa. Linjatuottaja Hanna Virolainen kertoi, että Vihdissä on tarvittu avustajia kaikkiaan viitisenkymmentä.

Näyttelijöiden maskeeraus alkoi aamulla ennen kello kuutta. Avustajat puolestaan huolehtivat ulkonäöstään itse. Heidän piti olla kirkossa valmiina vähän kuuden jälkeen.

Päivi Ollikaiselta ja Heidi Remekseltä se sujui, ovathan he konkareita avustajina.

– Tämä on meidän harrastuksemme, he kertovat. – Mukavaa ajankulua näin eläkkeellä.

Ollikainen ja Remes ovat toimineet avustajina sekä elokuvissa että mainoksissa jo useana vuonna.

– Nämä ovat hienoja kokemuksia. Varsinkin jos saa hypätä toiseen aikakauteen, kuten 1400- ja 1500-luvuille, Ollikainen sanoo ja kertoo näin käyneen taannoisissa elokuvan kuvauksissa.

Kuvaustapahtumista ja avustajien hauista kaksikko löytää tietoja eri nettisivuilta ja Facebookista.

Maanantaina kuvattiin kohtaukset hautajaisissa ja muistotilaisuudessa. Niinpä avustajia oli neuvottu pukeutumaan sen mukaisesti.

– Meille sanottiin, että pukeutukaa, kuin olisitte menossa oikeisiin hautajaisiin, mustiin pukeutunut Ollikainen kertoo.

Elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle, jotka tuottivat myös ensimmäisen Mielensäpahoittajan. Vihtiläinen Selin poikkesikin maanantaina kuvauspaikalla.

– Täällä on loistava tunnelma. Heikki on nappivalinta rooliin, Selin kiitti pääroolia näyttelevän Heikki Kinnusen valintaa.

Mielensäpahoittaja -elokuva perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen kirjaan. Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Kyrön ja Juha Lehtolan kanssa.

Elokuvaa on kuvattu Vihdin lisäksi Helsingissä, Hämeenlinnassa, Kirkkonummella ja Tuusulassa. Elokuvateattereissa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja nähdään syksyllä 2018. Elokuvan levittää Nordisk Film.