"Riittävän lähellä, riittävän kaukana" – Valosaaret viihtyvät maaseudulla

Mari ja Jontte Valosaaren perhe asuu Nummelan ja Siuntion rajalla.

Hiekkatie on pitkä ja kapea. Sitä saa ajaa pari kilometriä ennen kuin näkee tien varressa hevospatsaan ja patsaan takana tallin sekä siniharmaan omakotitalon. Ympärillä on metsää, linnut laulavat.

Täällä asuu perhe Valosaari: fitness-kilpailijana tunnetuksi tullut Mari, laulava palomies Jontte, elokuussa neljä vuotta täyttävä Mila ja vuoden vanha Mio, jolle tämä koti on ainoa tuttu. Syyskuussa tulee kaksi vuotta siitä, kun Valosaaret muuttivat luonnon helmaan.

– Kyllä täällä maalla on mukavaa. En kaipaa sekuntiakaan takaisin kaupunkiin, Jontte sanoo.

Mikään tarkoitus Valosaarilla ei ollut muuttaa juuri Vihtiin. Pikemminkin heillä oli etsinnässä rantatontti Kirkkonummelta. Jontte Valosaari sattui kuitenkin huomaamaan, että Siuntion ja Vihdin rajalla oli myynnissä muutaman vuoden ikäinen talo, jonka pihapiiriin kuului hevostalli.

– Talo ei ole ehkä sellainen, jonka olisimme itse rakentaneet. Mutta kun menin hevostallille, olin heti että wau! Mari naurahtaa.

Olen pikkutytöstä asti haaveillut, että minulla on oma talo ja pihassa hevonen.

– Tykkäsimme paikasta. Emme miettineet yhtään, onko tässä päiväkoteja tai kouluja tai kauppoja – tuli positiivisena yllätyksenä, että Nummelan palvelut ovat ihan lähellä, Mari sanoo. – Eihän täältä tarvitse poistua ollenkaan, paitsi ehkä erikoisshoppailuja varten Helsinkiin.

– Riittävän lähellä kaikkea, mutta riittävän kaukana kaikesta, Jontte tiivistää.

Koti on tosiasiassa pari sataa metriä Siuntion puolella. Postinumero on kuitenkin Nummelan, ja naapurit ovat jo taistelleet oikeudesta koulukyyteihin Vihdin puolelle. Mila meneekin siis luultavasti aikanaan Huhmarnummen kouluun.

Valosaaret asuivat aikaisemmin Espoon Saunalahdessa.

– Halusimme paikan, johon saa hevoset pihaan, Mari kertoo muuton syistä.

Ei pariskunnalla tosin tuolloin vielä ollut hevosia – paitsi haaveissa.

– Elän nyt unelmaani. Olen pikkutytöstä asti haaveillut, että minulla on oma talo ja pihassa hevonen, Mari sanoo.

Tätä nykyä tallissa on neljä hevosta, joista kaksi on omaa. Ensimmäinen hevonen, Louis, muutti uuteen kotiin heti Valosaaren perheen perässä. Se oli Marille jo entuudestaan tuttu ja rakas, ystävän hevonen, jolla hän oli käynyt aiemmin ratsastamassa.

Mari on harrastanut ratsastusta viisivuotiaasta saakka. Hän sanookin, että se on hänen rakkain harrastuksensa.

– Minut kannattaa päästää ratsastamaan. Olen sen jälkeen varmaan paljon mukavampi äitinä ja vaimona, Mari naurahtaa.

Jontelle puolestaan golf on tärkeä harrastus, osittain työkin.

– Pelaisin joka päivä, jos se olisi mahdollista.

Pelkästään golffaillen Jontte Valosaaren kesät eivät kulu. Viime kesänä mies rakensi kotipihaan 49-kuutioisen uima-altaan ja laajensi terassin suureksi oleskelualueeksi. Terassin teko alkoi huhtikuun lopulla ja projekti oli valmis päivää ennen Milan syntymäpäiviä elokuun puolivälissä.

– Vähään aikaan ei rakenneta mitään, Mari vannoo. Paitsi että hevosten aitaukset pitäisi uusia. Terassikin tarvitsee vielä viimeistellä: verhoilla trampoliinia piiloon ja asentaa mukulakivetystä. Terassikatokseen Jontte on aikeissa rakentaa sohvan.

Muuten perheen on tarkoitus pyhittää kesä rentoutumiseen ja ystävien tapaamiseen. Tuttavien kutsuminen kylään tuntuu nyt helpolta, kun on tilaa olla ja yöksikin voi jäädä.

– Ollaan vaan kotona, Mari sanoo ja Jontte jatkaa: – Otamme iisisti.

Valosaaret

Mari Valosaari on tullut tunnetuksi fitness-kilpailijana. Hän uskoo vielä palaavansa kilpalavoille, mutta ei lähitulevaisuudessa. Nyt hän tekee töitä juontajana, kirjoittaa blogia sekä myy itse kehittelemiään Bunda-nilkkapainoja, joihin saa painoa kahdesta kilosta kahteenkymmeneen. Painot lanseerattiin maaliskuussa 2015.

Jontte Valosaari on ollut 16 vuotta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella palomiehenä; tällä hetkellä hän työskentelee Kirkkonummen asemalla. Lisäksi Jontte Valosaaon laulaja. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan on Jos mä oisin sun mies.

Valosaarilla on kaksi lasta: yksivuotias Mio ja elokuussa neljä täyttävä Mila.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat