Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Levykaupan toimitusjohtaja vastaa natsilevykohuun: "Olen aivan totaalisen raivona"

Levykauppa Äx aiheutti keskiviikkona kohun, kun sen huomattiin myyvän nettisivuillaan natsihenkistä Veriyhteys I -kokoelmalevyä.

Yhtiön toimitusjohtaja Jyri Lipposen mukaan levyä ei olisi pitänyt ottaa myyntiin. Levy päätyi myyntiin Lipposen loman aikana.

–Palasin juuri tässä lomilta ja olen kyllä aivan totaalisen raivona siitä että yritykseeni on päätynyt tällaista materiaalia tarjolle, Lipponen kertoo sähköpostitse.

Lipponen kutsuu tapahtunutta "typeryydeksi". Hän ei ota kantaa siihen, miten levy ylipäätään päätyi levykaupan myyntilistoille. Lipposen sanoista voi päätellä, että levyjä on ollut myynnissä useampia.

–On päivänselvää että nämä mainitun aatteen levyt on poistettu nyt meiltä myynnistä eivätkä tule enää koskaan palaamaan meille valikoimiin. Levykauppa Äx ei halua olla mitenkään osallisena tällaisen roskan jakamiseen. Ei nyt eikä tulevaisuudessa, Lipponen sanoo.

Levykauppa Äx on menestynyt hyvin digitalisoituvassa Suomessa. Viime vuonna sen liikevaihto oli noin 6,7 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 234000 euroa.