Vihtiläismies huijasi 57 000 euroa mitä ihmeellisimmillä selityksillä

Kuvituskuva. arkisto/ilpo kekki

Vuonna 1995 syntynyt vihtiläinen mies on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa kahdesta petoksesta ja yhdestä törkeästä petoksesta vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi hän sai maksettavakseen 480 euroa sakkoja.

Tapahtumat ajoittuvat kesälle ja loppuvuodelle 2018. Vihtiläismies on lainannut kolmelta henkilöltä yhteensä yli 57 000 euroa palauttamatta rahoja.

Hän oli saanut lapsuudenystävältään lainaksi 4 300 euroa vedoten erilaisiin syihin, kuten muun muassa vuokravakuuteen, vuokrarästien maksamiseen ja sähkölaskuun.

Pystyäkseen lainaamaan raha lapsuudenystävä oli ottanut itselleen kaksi kertaa pikavipin.

Naapuriltaan mies sai erehdytettyä noin 1 500 euroa luvaten muun muassa toimittaa tietokoneen, jota ei kuitenkaan toimittanut.

Kolmannelta uhriltaan vihtiläinen huijasi kaikkiaan yli 51 000 euroa. Hän on käyttänyt rahat suurelta osin uhkapeleihin. Asianosaisen lisäksi petetyksi on tullut myös tämän työnantaja, joka on asianosaisen pyynnöstä myös lainannut rahaa vihtiläismiehelle.

Mies huijasi muun muassa selittämällä tarvitsevansa rahaa auton veroihin ja korjauksiin. Hän myös viestitteli tekaistulla nimellä tekeytyen vihtiläismiehen kaveriksi.

Vihtiläismiehen esittämät lainojen syyt alkoivat muuttua täysin epärealistisiksi, kuten, että hänellä on setä tai äiti tai ystävä Hong Kongista, joka on varastanut häneltä tuhat euroa, jonka jälkeen kyseinen henkilö on kadonnut.

Hän oli myös selittänyt, että hänellä on laatikko, joka on täynnä käteistä rahaa, mutta laatikko on pultattu kiinni siten, ettei hän saa sitä auki.

Vihtiläinen lupasi viedä laatikon huijaamilleen ihmisille, jolloin heidän tehtäväkseen jää laatikon avaaminen.

Tuomion lisäksi vihtiläismies velvoitettiin korvaamaan asianosaisille aiheuttamansa taloudelliset vahingot. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi