"Ihmisillä on varmasti patoutunutta kysyntää liikkumiselle ja tekemiselle" – Vihdin PuuhaPark avataan 13.6.

Teemapuisto PuuhaPark avataan Vihdin Ojakkalassa lauantaina 13.6.

Pitkään oli epäselvää, että miten ja milloin tämän kesän puuhakausi pääsee käyntiin.

– Uusimpien sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaan huvi- ja teemapuistot voivat kuitenkin avata ovensa. Linnanmäki on ilmoittanut avaavansa perjantaina 12.6., jolloin siis alkaa huvipuistokausi Suomessa ja heti perään 13.6. alkaa sitten Vihdissä puuhakausi, iloitsee PuuhaParkin ideoinut ja toteuttanut Janne Uotila tiedotteessaan.

Korona-aika asettaa omat haasteensa kaikille teemapuistoille. Kuten arkielämässäkin, niin etäisyyksistä ja turvaväleistä pitää PuuhaParkissa huolehtia, samaten kuin käsihygieniasta.

– Noudatamme tarkasti kaikkia viranomaisohjeita ja suosituksia. Perusongelmana on ollut, että viranomaisetkaan eivät ole saaneet kunnon, selviä ohjeita ministeriöstä, kertoo PuuhaParkista Niko Partanen.

– Odotamme kaikki, että saamme vielä tarkentavia ohjeita ministeriöstä. Tärkeimpänä on varmasti turvavälien pitäminen, mistä tietysti vastuu on meistä jokaisella ihmisellä jo muutenkin tällaisena aikana.

Näillä näkymin lähes kaikki teemapuiston toiminnot tulevat olemaan avoinna. Puiston on tarkoitus olla avoinna päivittäin koko kesälomakauden 13.6.-16.8. ja tämän jälkeen viikonloppuisin syyskuun puolelle.

– Odotettavissa on varmasti vilkas kesä, sillä ihmisillä on varmasti patoutunutta kysyntää liikkumiselle ja tekemiselle. Toki kaikki riippuu vallitsevasta tilanteesta ja ettei tartuntojen määrä lähde uuteen kasvuun. Olemme tässä täysin kohtalon armoilla, kuten kaikki muutkin, toteaa Partanen.

PuuhaPark on ollut suosittu retkikohde ryhmille ja erityisesti koululaisten kevätretkille. Tänä vuonna kaikki kevätretket peruuntuivat ja puisto aukeaa muutenkin yli kuukautta myöhemmin kuin normaalisti.

Monet ovat vilautelleet ajatusta, että luokkaretkiä pidettäisiin syyskuussa.

Mikäli yleistilanne pysyy hyvänä ja lisärajoituksia ei tarvita, niin PuuhaParkissa on mahdollisuus järjestää luokkaretkiä myös syyskuussa.

Ojakkalassa sijaitseva PuuhaPark on Suomen uusin teemapuisto ja se on saavuttanut suuren suosien jo ensimmäisten kesien jälkeen.

Vuonna 2016 avattu PuuhaPark kuuluu pääkategorialtaan huvi- ja teemapuistoihin.

– Puisto on nähtävä uuden ajan aktiviteettipuistona. Suurimpana erona muihin teemapuistoihin on, että PuuhaParkissa tehdään kaikki itse, kehittäen omia liikunnallisia ja motorisia taitoja, mutta viihdyttävällä tavalla, luonnehtii Janne Uotila.

– Lapsi ei parhaimmillaan edes huomaa ja ymmärrä, että liikkuu koko ajan, jos on riittävän hauskaa!

Tarkoitus oli Uotilan mukaan tehdä puisto, jossa jopa kolme sukupolvea liikkuu yhdessä.

Uotila sanookin, ettei halunnut puistosta mitään perinteistä lasten leikkihallia, missä lapset leikkivät keskenään ja vanhemmat vain istuvat ja juovat kahvia.

– PuuhaParkissa halutaan vanhemmat ja jopa isovanhemmat mukaan liikkumaan yhdessä lapsien kanssa ja opettamaan heille uusia asioita ja lajeja.

Monet tahot ovat veikanneet kotimaan matkailulle huippu kesää. Tosin vielä voi tulla lisärajoituksia kesän aikana, mikä voi pahimmillaan seisauttaa myös kotimaan matkailun.

Kaiken kaikkiaan kesästä on tulossa Janne Uotilan mielestä yrittäjille vaikea, hyvin epävarma ja riskialtis.

PuuhaParkissa tilanteeseen suhtaudutaan rauhallisesti. – Seuraamme tilannetta ja toimimme aina kulloistenkin ohjeiden mukaisesti. Tilanteet saattavat muuttua nopeastikin meistä riippumattomista syistä, eli ei tässä auta kuin mennä tilanteen mukana ja noudattaa viranomaisohjeita toteaa Niko Partanen.

Vihti Resortin alueella toimii kolme eri yritystä: PuuhaPark, Vihti Ski ja Vihti Golf.

Vihti Resort alkaa Uotilan mielestä olla merkittävä toimija kotimaan matkailumarkkinoilla, sillä kävijämäärät alkavat olla jo 200 000 vuositasolla.

Työntekijöitä alueella on vuositasolla 150, joista suurin osa on kausityöntekijöitä. PuuhaPark aloitti juuri 50 puistotyöntekijän haun kesäksi.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat