Lions Club Vihti/Hiidenveden Ladyt lahjoittivat ison määrän lahjakortteja lapsiperheille

Terttu Huuhkan (vas.) ja Rauni Nuppolan portaille asettamaa lahjakassia ottaa vastaan diakoni Reetta Haahti-Seppälä. Päivi Nikander

Kirsti Jokiranta

Toukokuussa seurakunnan kautta lahjoitetut avustukset ovat jatkoa joulun alla jaetuille vastaaville avustuksille. Tämä on uusi ennätys yhden toimintakauden aikana.

Jouluisia ruoka-avustuksia on LC Vihti /Hiidenvesi jakanut jo vuodesta 1993, jolloin elettiin laman kourissa.

Nämä avustukset ovat siis olleet jo 27 vuotta merkittävä osa klubin paikallista avustustoimintaa.

Yhteensä noin 1 500 ruokapakettia tai -lahjakorttia on vuosien saatossa lähtenyt tarvitsijoille Vihdin seurakunnan kautta. Rahana tämä tarkoittaa yli 50 000 euroa.

Kun kouluista pian päästän kesälomille, on kuuttakymmentä lapsiperhettä odottamassa iloinen yllätys.

LC Vihti /Hiidenveden Ladyt päättivät jakaa tänä keväänä suurimman osan Naistenmessujen hyväntekeväisyysvaroista lapsiperheiden avustuksina seurakunnan diakoniatyön kautta.

On kuin olisi uusi joulu

Muitakin avustuksia ja stipendejä keväällä jaetaan, mutta painopiste on nyt lahjakorteissa, joilla voi hankkia ruoan lisäksi jotain muutakin tarvittavaa ja mielihyvää tuottavaa.

Vaikka ajat ovat ankeat, on halu auttamiseen vain kasvanut.

Pandemian edetessä on saatu lukea järkyttävää uutisointia lapsiperheiden kasvaneesta hädästä.

– Vuosittain jakamamme jouluiset ruokapaketit ovat osuneet niin täydellisesti maaliin, että päätimme jakaa Naistenmessujen tuotosta samaa kanavaa pitkin nyt keväälläkin, sanoo Lady-toiminnasta vetovastuun seuraavaksi vuodeksi ottava Rauni Nuppola.

– Kerran aikaisemminkin olemme jakaneet avustukset myös keväällä. Haluankin kiittää lämpimästi paikallista messuyleisöä ja suurta määrää myyjiä, jotka ovat mahdollistaneet tämän hyvän tekemisen.

Tällä kerralla jaetaan avustukset lahjakorttien muodossa käytännön syistä.

Naistenmessutiimin monivuotinen vetäjä Terttu Huuhka toivoo, että vuoden 2020 messut 12-13. joulukuuta voitaisiin toteuttaa samaan malliin ja yhtä menestyksekkäästi.

Näin voitaisiin jatkaa hyvää paikallista messuperinnettä, joka on jatkunut jo 34 vuotta.

Avustukset vastaanottanut Vihdin seurakunnan diakoni Reetta Haahti-Seppälä sanoo kiitollisena, että avustus osui todella oikeaan aikaan ja apu on suuri tuki lapsiperheille.

– On kuin olisi uusi joulu. Tarve on jatkuvaa ja se vain kasvaa. On todella hienoa, että saamme Ladyjen avustuksen näin kesän alussakin, kiitos.

Kommentoi