Jäteasemilla siirrytään ensi viikolla kesäaukioloaikoihin

Kenttätyönjohtaja Johanna Hynynen heitti kesällä 2018 metallista maalipurkkia kasaan, joka kerääntyy niin kaupunkin kierrätyspisteiltä kuin jäteaseman asiakaspisteiltä. arkisto/Nelli Lapintie

Rosk’n Rollin jäteasemat siirtyvät kesäaukioloaikoihin maanantaista 1.kesäkuuta lähtien.

Tavallisesti kesäaukioloajat otetaan käyttöön jo huhtikuussa, mutta koronatilanteen vuoksi jäteasemat ovat toimineet talviaukioloaikojen mukaisesti koko kevään.

Kesäkaudeksi monien jäteasemien aukioloajat lisääntyvät. Esimerkiksi Hangon, Tammisaaren, Sipoon ja Loviisan jäteasemat ovat auki kesällä myös lauantaisin.

Karjalohjan jäteasema on aina auki lauantaisin, mutta kesäkaudella myös keskiviikkoiltaisin.

Karkkilan jäteasema puolestaan saa kesällä maanantai- ja keskiviikkoiltoihin tunnin lisää eli on auki klo 19 asti.

Aukioloaikojen lisääntymisestä huolimatta asiakkaiden kannattaa varautua siihen, että asiointi jäteasemalla voi kestää.

– Jos paljon asiakkaita tulee yhtä aikaa, joutuu jonottamaan vähän pidempään. Emme halua, että jätelavojen ympärille syntyy ruuhkaa. Pyrimme pitämään turvalliset etäisyydet jäteasemilla ja samaa toivomme myös asiakkailtamme, kertoo tuotantojohtaja Sanna Lehtonen tiedotteessa.

Rosk’n Roll on rakennuttanut Tammisaaren Horsbäckiin uuden jäteaseman, joka avaa porttinsa 1. kesäkuuta osoitteessa Mestarintie 10. Uudella asemalla on aiempaa laajemmat aukioloajat ja paremmin tilaa asiointiin.

Ekopisteille ja sekajätepisteille on jätetty viime aikoina huomattavia määriä sellaista jätettä, joka ei sinne kuuluisi. Esimerkiksi isot metalliromut, jotka eivät mahdu ekopisteen astian luukusta, kuuluu viedä jäteasemalle.

Jäteasemilla vastaanotetaan maksutta suurin osa kotitalouksien lajitelluista jätteistä, esimerkiksi haravointijätteet, pakkausjätteet, sähkölaitteet sekä metalliromu.

Myös erilaiset puujätteet vastaanotetaan maksutta, kunhan ne on lajiteltu oikein neljään eri lajiin: risut ja oksat, käsittelemätön puu, käsitelty puu ja kyllästetty puu erikseen. Kyllästettyä puuta saavat kotitaloudet tuoda maksutta yhteen kuutioon asti.

Vihdin jäteasema (Kumpunotkolantie 03400 Vihti) on avoinna kesäkuun alun ja lokakuun lopun välisenä aikana ti-pe klo 11-18 ja la klo 14-17.

Kommentoi