Pilke-päiväkodit jatkaa esiopetusta ja varhaiskasvatusta Nummelan Touhulassa elokuun alusta alkaen

Touhula Linnanniitun kiinteistössä Nummelassa jatkaa yksityistä esiopetus- ja varhaiskasvatustoimintaa Pilke-päiväkodit.

Toiminta jatkuu Pilkkeen pyörittämänä elokuun kolmannesta päivästä alkaen.

– Vihdissä on entuudestaan Pilke-päiväkoti Kultaseppä ja näin ollen toimija on kunnalle tuttu, Vihdin kunnan verkkosivuilla kerrotaan.

Mikäli haluaa hakea lapselle hoitopaikkaa Pilkkeeltä, se onnistuu sähköisesti kunnan verkkosivuilla olevan linkin kautta.

Toukokuussa yrityssaneeraukseen hakeutunut Touhula-päiväkodit sai yhteistoimintaneuvottelut päätökseen maanantaina 15.6.

Neuvottelujen tuloksena toiminta päättyy 43:ssa päiväkodissa.

Länsi-Uudellamaalla yt-neuvottelut johtivat kolmen toimipisteen sulkemiseen. Vihdissä suljetaan Touhula Linnanniittu ja Siuntiossa Touhula Störsvik.

Lohjalla Touhula Neitsytlinnan toiminta siirretään Lohjalla sijaitsevaan Touhula Vappulaan.

Toimipisteet sulkevat ovensa 31.7. Päiväkotien sulkeminen koskettaa Lohjalla 32:ta, Siuntiossa 24:ää ja Vihdissä 76:ta lasta.

– Olemme tarjonneet mahdollisuuksia siirtyä muihin Touhulan lähiyksiköihin tai kunnan varhaiskasvatukseen. Perheet tekevät lopullisen päätöksen, Touhula-päiväkotien viestintäjohtaja Ossi Ahto kertoo.

Lohjan päiväkodista uudelleensijoitetaan viisi henkilöstön työntekijää, Siuntiosta kahdeksan ja Vihdistä 15. Tavoitteena on sijoittaa mahdollisimman monta työntekijää muihin Touhula-päiväkoteihin.

Ahto kertoo, että yrityksellä on ollut taloudellisia haasteita vuodesta 2019.

Kuntien maksamissa palveluseteleissä tuli korona-epidemian aikana arvonleikkauksia ja osassa päiväkodeista ei ollut riittävästi lapsia paikkamääriin nähden.

– Kun saneerausprosessi alkoi, teimme arvion siitä, millä päiväkodeilla on toimintaedellytyksiä jatkaa. Yli 140 toimipistettä jatkaa normaalisti.

Koronaepidemia synnytti keväällä muitakin haasteita ja epävarmuutta.

– Koronavirus hankaloitti tilannetta, kun iso osa lapsista jäi kevääksi kotiin. Se oli akuutti haaste aiempien ongelmien päälle, Ahto myöntää.

Touhula Varhaiskasvatus Oy avasi Nummelan Linnanniitun alueelle Kotikyläntielle elokuussa 2015 uusiin tiloihin neliryhmäisen Touhula Liikuntapäiväkodin.

Liikunta on lapselle luonnollista, joten tilat suunniteltiin siten, että ne innostavat sekä kannustavat lasta liikkumaan.

Vihdin kunta oli ottanut palvelusetelin käyttöön, jonka ansiosta päivähoitomaksu oli Touhulassa sama kuin kunnallisessa päiväkodissa.

Vuoden 2014 syksyllä Vihdin kunta vuokrasi oululaisille COR-Group Oy:lle tontin Touhula Liikuntapäiväkodin rakentamiseksi Linnanniittuun.

Vihdin kunta pyrki tuolloin edistämään yksityisten päiväkotien osuutta Vihdissä lisätäkseen perheiden valinnanvapautta eri päivähoitomuotojen kesken sekä hillitäkseen kunnan investointitarpeita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat