Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sirkustirehtöörin palkinto on nähdä kun yleisö nauttii – Sirkus Tähti loistaa viikonloppuna Lohjalla

– Kaikkein paras palkinto sirkustirehtöörin työssä on nähdä kun ihmiset nauttivat. Se kannustaa jatkamaan ja jaksamaan.

Näin kertoo maailman nuorin sirkustirehtööri Samir Abdelmeguid. 25-vuotias taikuri ja sirkustirehtööri asuu nyt Vantaalla, mutta Sirkus Tähden juuret ovat tiukasti Vihdissä.

Perjantaina 24.7. Sirkus Tähti loistaa Lohjan Asemanpellon kentällä kello 18. Lohjan Rantakentällä nautitaan lauantaina 25.7. kello 17 ja sunnuntaina 26.7. kello 15. Pusulassa Sirkus Tähti esiintyy maanantaina 27.7.kello 18.

Lohjalla on nyt poikkeuksellisesti peräti kolme esitystä jotta kaikki kiinnostuneet mahtuvat mukaan. Sirkus Tähden teltta kun vetäisi 500 katsojaa, mutta koronatilanteen takia mukaan otetaan nyt kerralla vain 250 katsojaa.

– Me halutaan, että ihmiset voivat nauttia sirkuksesta turvallisesti, kiteyttää Abdelmeguid.

Katsomossa ihmiset voivat istua väljemmin, aitiopaikkoja on harvennettu, käsidesiä on tarjolla ja henkilökuntaa on koulutettu tilanteen mukaan. Katsojien toivotaan liikkuvan sirkuksessa perhekunnittain.

Koronaepidemia pisti keväällä kaikki esiintyvät taiteilijat tiukan paikan eteen ja Sirkus Tähti ei ole poikkeus. Sirkus Tähdessä on tänä kesänä työntekijöitä yhdeksästä eurooppalaisesta maasta.

– Asiaa helpotti hieman se, että he kaikki ovat kuitenkin eurooppalaisia.

Sirkus Tähden kausi pääsi alkamaan ensi-illalla kesäkuun alussa. Pieni ja ketterä sirkus kiertää Suomea nyt tiuhaan tahtiin.

Normaalikesänä paikkakuntia tulee kiertuelistaan noin 200, mutta nytkin Sirkus Tähti kiertää kauden aikana noin 150 paikkakunnalla. Pohjoisin Suomi jää väliin, sillä pohjoisin paikka on nyt Pudasjärvellä.

Sirkus Tähti pyörii nyt kuudetta kauttaan ja tirehtöörin työpäivät ovat pitkiä.

– Tämä on elämäntapa, kiteyttää Abdelmeguid.

Aivan koko kesäkautta ei Sirkus Tähti kuitenkaan tirehtöörin aikaa vie. Välillä hän voi pitää vapaatakin.

– Siellä on sellaisia ihmisiä töissä, että voin luottaa asioiden sujuvan, kiittelee Abdelmeguid.

Sirkus Finlandian kesäkausi alkaa perinteiseen tapaan kotikentällä Karjaalla torstaina 6.8. kello 15.30 ja 18.30. Lohjan Rantakentällä Finlandia esiintyy lauantaina 8.8. kello 13 ja 17.

– Sen jälkeen me edetään melko suoraan Ouluun ja sieltä etelään. Esityksiä on 102 kun niitä on normaalisti 250, kertoo Finlandian tiedottaja Jouni Aalto.

Finlandian telttaan mahtuisi 1240 katsojaa, mutta nyt väkeä otetaan kerralla 500.

– Kaikki esiintyjät ovat jo Suomessa ja tarvittaessa karanteenissa, kertoo Aalto.

Enemmän kuin puolittunut esitysmäärä ei Aallon mukaan horjuta Sirkus Finlandian taloutta.

– Sirkustirehtööri Carl Jernström Jr. on kertonut oppineensa jo isältään, että pitää olla puskurirahastoa. Tämä ala on sellaista, että kaikkea voi sattua. Johan jollain paikkakunnalla ison tehtaan kaatuminen romauttaa sirkuksenkin lipputuloja, kertoo Aalto.