"Näytetunnilla pääsee testaamaan, olisiko ryhmä itselle sopiva" – Vilinää Vihdissä on maksuton toimintapäivä kaikenikäisille

Uimahallilla pääsee kokeilemaan esimerkiksi allaslavista ja syvänveden vesijumppaa. Arkisto/Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Haluamme tarjota kuntalaisille mahdollisuuden tutustua lajeihin, joita syksyllä on ohjelmassa, kertoo Vihdin kunnan työnjohdollinen liikunnanohjaaja Pekka Leinonen.

Tästä syystä Vihdin kunnan liikuntapalvelut järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa maksuttoman Vilinää Vihdissä -toimintapäivän, jonka aikana voi osallistua Vihdin kunnan liikuntapalveluiden alkavan kauden ohjatuille näytetunneille sekä tutustua myös muiden liikuntatuottajien toimintaan. Tiistaina 11. elokuuta on siis luvassa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille pienistä lapsista senioreihin.

– Toiveena on, että ihmiset liikkuisivat ja löytäisivät mielekästä tekemistä itselleen ja pysyisivät toimintakuntoisina, Leinonen sanoo ja jatkaa toivovansa, että tutustumispäivän jälkeen olisi helpompi valita oma liikuntamuoto tulevalle syksylle.

– Puolen tunnin näytetunnilla pääsee sopivasti testaamaan, olisiko ryhmä itselle sopiva, Leinonen toteaa. – Yritämme näin parantaa palvelua ja saada ihmiset ohjautumaan heti oikeaan ryhmään.

Liikuntapalveluiden kausiohjelman saa muun muassa kirjastoista ja ilmoittautumiset kauden toimintaan alkavat heti toimintapäivän jälkeen keskiviikkona 12. elokuuta.

– Tarjonta on vähän lisääntynyt viime syksystä, muutama tunti viikossa on nyt enemmän, Leinonen kertoo.

Uusia tunteja kausiohjelmassa ovat naurujooga ja agva super -tunnit. Molemmat olivat ensi kertaa kokeilussa viime maaliskuussa uimahallilla järjestetyssä Naisten Hyvinvointi-illassa ja nyt ne on otettu mukaan kausiohjelmaan.

Myös core-tunti ja vatsatreeni tulevat ohjelmaan.

– Molemmissa työstetään keskivartaloa, Leinonen toteaa. Hän jatkaa, että reisi-vatsa-peppu -tuntia ei myöskään ollut edelliskaudella.

– Veikkaan, että sitä on kyllä joskus ollut, Leinonen hymähtää.

Ihan uutta on yli 16-vuotiaille nuorille suunnattu functional training, jota Leinonen itse vetää. Hän sanoo, että tunnin taustalla on yleinen huoli nuorten liikkumattomuudesta.

– Tämä on tosi monipuolista tekemistä välillä välineillä ja välillä ilman. Niin kokonaisvaltaista kuin olla voi.

Tuolijumpat lisääntyvät alkavalle kaudelle ja niitä toteutetaan myös yhteistyökumppaneiden kanssa, esimerkiksi ViaDia Senioritalolla liikunnanohjaajat käyvät ohjaamassa tuolijumppaa viikoittain.

– Aika paljon tehdään yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, Leinonen kertoo.

Vilinää Vihdissä -tapahtumaakin ovat mukana järjestämässä Vihdin kunnan liikuntapalveluiden kanssa kunnan nuorisopalvelut, Vihdin Salisudet, Ilona Liikunta, Poseidon Liikuntakeskus, Hiidenveden Purjehtijat (HiiPu) ja Vihdin Retkeiljät.

Ilmoittaudu

Vilinää Vihdissä -toimintapäivä järjestetään tiistaina 11.8. kello 12-19.

Suurimmalle osalle näytetunneista ilmoittaudutaan ennakkoon Vihdin kunnan verkkosivujen kautta, kunnan sivuilta näkee myös aikataulun ja kokoontumispaikat. Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 29.7. klo 17 ja päättyy torstaina 6.8. klo 12. Paikan voi peruuttaa 6.8. klo 20 mennessä. Patikointiin ilmoittautuminen päättyy jo 4.8.

Näytetunteja on lapsista senioreihin: mm. liikkaria, salibandya, kuntopiiriä, nyrkkeilyä.

Tunteja järjestetään esimerkiksi Nummelanharjun liikuntahallissa ja uimahallilla. Tunneille otetaan tilasta riippuen 12-80 osallistujaa.

Tunneille tarvitaan mukaan juomapullo, liikuntavarustus ja jumppa-alusta.

Kommentoi