Vapaaehtoiset turvaavat jälleen lasten kouluteitä Vihdissäkin

Koulutien turvaajia Nummelassa Kuoppanummen koululla viime vuoden elokuussa. Minna Saarinen

Koulutien turvaajat -kampanja on käynnissä Uudellamaalla elokuussa koulujen alkaessa. Perusopetus alkaa ensi viikon torstaina 13.8.

MLL:n Uudenmaan piiri, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihdin paikallisyhdistys sekä Nordea Henkivakuutus kampanjoivat yhdessä turvallisemman koulutien puolesta.

Vapaaehtoiset turvaavat pienten lasten koulumatkan muistuttamalla autoilijoita ja muita teillä liikkujia hiljentämään vauhtia koulujen läheisyydessä.

Kampanjointia tarvitaan, sillä keskimäärin kuusi lasta kuolee ja yli 340 loukkaantuu vuosittain liikenteessä.

Elokuussa sadattuhannet lapset totuttautuvat liikenteeseen kesäloman jälkeen ja kymmenet tuhannet ekaluokkalaiset vasta opettelevat liikenteeseen.

– Autoilijoiden on kiinnitettävä erityishuomiota pieniin kulkijoihin, joiden havaitseminen voi olla haastavaa ja käytös toisinaan arvaamatonta, muistuttaa perhetoiminnan koordinaattori Jaana Haaparanta Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiristä.

Sadat vapaaehtoiset turvaavat koululaisten suojatien ylityksiä arkiaamuisin koulujen alkaessa.

– Jopa puolet alakouluikäisten lasten loukkaantumisista tapahtuu nimenomaan suojatietä ylitettäessä, joten koulutien turvaajia tarvitaan.

– Koulutien turvaajien tarkoitus on kiinnittää autoilijoiden huomio pieniin liikkujiin ja turvata pienten koululaisten suojatien ylitykset. Päivystäjien tehtävä ei ole ohjata liikennettä, vaan toimia huomion ja ajatusten herättäjinä, Jaana Haaparanta muistuttaa.

Kaikki halukkaat voivat edelleen ilmoittautua koulutien turvaajiksi. Osallistuminen kampanjaan vie vain puoli tuntia yhtenä arkiaamuna, ja vastineeksi vapaaehtoisena kampanjaan osallistumisesta saa hyvän mielen.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin ja valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka päätehtävä on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:llä on 85 853 jäsentä ja 547 paikallisyhdistystä ympäri Suomea.

Kommentoi