"Ihania helähdyksiä" – Nummelan Eläkkeensaajat hallitsi frisbeegolfin EKL:n mestaruuskilpaa

Naisten sarjassa kilpailivat Nummelan Eläkkeensaajien Seija Pajunen ja Tervakosken Eläkkeensaajien Helena Lindberg, joka on tässä heittämässä aloitusväylällä kohti koria. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Nummelan Eläkkeensaajat niitti mainetta Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n frisbeegolfin mestaruuskilpailuissa, jotka käytiin keskiviikkona Vihdissä Kaatiksen kentällä.

Mestaruudet tulivat Vihtiin kaikissa kolmessa sarjassa ja myös ensi kertaa käydyssä joukkuekilpailussa. Naisten sarjan voitti Seija Pajunen, alle 70-vuotiaiden miesten sarjan Kari Pajunen ja yli 70-vuotiaiden miesten sarjan Ari Lehtiranta. Kari Pajunen ja Ari Lehtiranta heittivät kumpikin alle radan ihannetuloksen.

Nummelan Eläkkeensaajista mukana oli kaikkiaan kuusi kilpailijaa, joista jokainen sijoittui hyvin: Jukka Toikka toi alle 70- vuotiaiden miesten sarjan kaksoisvoiton Vihtiin sijoittumalla toiseksi, Jorma Lehtamo ja Olli Koskinen olivat yli 70-vuotiaiden miesten sarjassa kolmas ja neljäs.

Kaikkiaan mestaruuksista heitti 21 kilpailijaa, seitsemästä eri yhdistyksestä ympäri Suomen.

Naisten sarjaan osallistui kaksi kilpailijaa: haimoolainen Seija Pajunen ja Helena Lindberg Tervakoskelta. Kumpikin kertoo harrastaneensa frisbeegolfia useampia vuosia.

Kilpailemassa Lindberg ei ole ennen käynyt, Pajunen puolestaan oli myös viime vuonna mukana EKL:n mestaruuskilpailuissa. Kumpikaan naisista ei suhtaudu kilpailemiseen vakavasti – sen sijaan liikuntana, ihmisten tapaamisena ja tapahtumana kilpailu on molempien mieleen. Samoista syistä he kehuvat harrastusta ja kutsuvat naisia mukaan.

– Tulee oltua ulkona ja tulee lähdettyä, kun on joku tavoite, Pajunen sanoo. Hän toteaa radan kiertämisen olevan hyvää liikuntaa. Radasta riippuen matkalla voi olla jyrkkiäkin nousuja.

– Mieluummin kävelen metsässä kuin asfaltilla ja se on parempi kehollekin, Lindberg huomauttaa. Hän sai kipinän frisbeegolfiin, kun työyhteisössä pääsi kokeilemaan lajia.

– Tämä on yhteisöllinen harrastus, jossa tapaa paljon uusia ihmisiä, Lindberg toteaa.

Kilpailijoita toivottelivat tervetulleiksi järjestösuunnittelija Marja Raitoharju EKL:n puolesta ja puheenjohtaja Hanna Jokela Nummelan Eläkkeensaajista.

– Toivottelen teille ihania helähdyksiä, Raitoharju sanoi.

Hän muisteli kilpailun olevan jo kuudes EKL:n mestaruuskilpailu, viime vuonna kilpailu järjestettiin Joroisilla.

– Osanottajamäärä on aina ollut 20-30. Nyt mukana on 19 miestä ja kaksi naista, Raitoharju kertoi ja arveli koronatilanteen vaikuttaneen kisaajien määrään.

Jokela kutsui Koivissillalla sijaitsevaa Kaatista Suomen kauneimmaksi frisbeegolfkentäksi. Hän kertoi myös itse kokeilleensa lajia kertaalleen 1990-luvulla.

– Ja melkein jäin koukkuun, Jokela naurahtaa.

Nummelan Frisbeeseuran Tuomo Rikman toimi kilpailun johtajana. Hän kehui kilpailun tunnelmaa hyväksi: Kaatiksella nähtiin hienoja heittoja ja iloista kannustamista. Rikman lupasi kisaajille myös yllätysvieraan. Kilpailijoita tulikin tapaamaan Janne Hirsimäki, juuri frisbeegolfin mastereiden SM-kultaa voittanut urheilija.

Kommentoi