Löydä pyöräilevä Vihdin kunnan liikennesuunnittelija ja nouda pyörääsi maksuton takavalo

Polkupyörän takavalon puute poistuu kun bongaat Vihdissä tällä viikolla kunnan liikennesuunnittelijan Laura Kilpeläisen. Vihdin kunta

Vihdin kunnan liikennesuunnittelija Laura Kilpeläinen liikkuu tällä viikolla eri puolilla kuntaa ja jakaa polkupyörään kiinnitettäviä takavaloja sekä pyörän satulan suojahuppuja. Liikennesuunnittelijan tunnistaa kirkasvärisestä Vihti-hupparista.

– Haluamme muistuttaa tempauksella 5.–13. syyskuuta vietettävästä valtakunnallisesta pyöräilyviikosta sekä hiljattain uudistuneesta tieliikennelaista, joka edellyttää takavalon käyttöä pyörällä pimeässä tai hämärän aikaan ajettaessa, kertoo Laura Kilpeläinen.

– Tällä viikolla vietetään myös koulujen liikenneturvallisuusviikkoa, jossa yhtenä teemana on pyöräilykypärän käyttö.

Se, että aikuiset näyttävä esimerkkiä ja pitävät pyöräillessä kypärää, kannustaa myös lapsia ja nuoria suojaamaan päänsä.

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa poljetaan teemalla ”Pyöräilyn ilo”.

Pyöräilyviikon päätavoite on kannustaa ihmisiä pyöräilemään tuottamalla myönteistä näkyvyyttä ja innostavia tapahtumia sekä muuta toimintaa, joka nostaa pyöräilyn esille eri paikkakunnilla.

Teemaviikolla tähdennetään, että sujuva, turvallinen ja viihtyisä pyöräilyn infrastruktuuri antaa ihmisille mahdollisuuden valita polkupyörä kulkutavakseen niin arkena kuin vapaa-ajallakin.

Kommentoi