Lukuisat talousasiat puhuttivat Vihdin kunnanvaltuustossa – "Sote ylittyy, valtuusto voivottelee ja myöntää lisää rahaa"

Vihdin kunnanvaltuusto myönsi Perusturvakuntayhtymä Karviaiselle lisää rahaa yhtymähallituksen esityksen mukaisesti oman toiminnan rahoittamiseen.

Karviaisen hallitus ennustaa tälle vuodelle oman toimintansa osalta 1,57 miljoonan euron ylitystä verrattuna Vihdin talousarvioon.

Erikoissairaanhoidon menot Vihdille puolestaan ylittävät talousarvion 4,2 miljoonalla eurolla.

Erikoissairaanhoidon laskutuksen tilanne on koronaviruksen takia vielä epäselvä, joten erikoissairaanhoidon mahdollisten menoylitysten kattamiseksi Karviainen ei vielä ole tehnyt kunnalle esitystä lisämäärärahasta.

Valtuusto myönsi Karviaiselle lisärahoitusta oman toiminnan rahoittamiseen yksimielisesti. Puheenvuoroja käytettiin vain yksi.

Kokoomuksen ja Rkp:n ryhmäpuheenvuoron pitänyt Tapio Karjalainen muistutti, että vuodesta 2017 Karviaisen vuosittaiset kustannukset Vihdille ovat nousseet tämän vuoden ennusteeseen nähden 15,2 miljoonaa euroa ja ovat 93,2 miljoonaa.

– Karviainen tarvitseekin merkittäviä talouden tasapainottamistoimia, jotta kustannusten nousua voidaan hillitä.

– Toimenpiteiden suunnittelu onkin käynnissä ja ryhmämme toivoo, että Karviaisen johdolle ja hallitukselle annetaan täysi tuki toimenpiteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, Tapio Karjalainen esitti.

Kunnan taloustilanteesta puhuessaan Karjalainen vakuutti, että Vihdillä on edellytykset selvitä haastavasta tilanteesta hyvin – jos pidetään huolta kunnan pito- ja vetovoimasta.

Talousasioita valtuustossa käsiteltiin lukuisia. Keskustan Mikko Lasanen huomautti ryhmäpuheenvuorossaan kunnan talouden osavuosikatsausta käsiteltäessä, että "sote ylittyy, valtuusto voivottelee ja myöntää lisää rahaa."

Lasasen mielestä säästöissä ei saa ulosmitata tulevaa kasvua.

– Vihti voisi olla etätyöläisen paratiisi, joten valokuituverkon rakentamista pitäisi edistää, Lasanen vauhditti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat