Tulee voimaan nyt heti – Karviainen antoi maskisuosituksen Vihtiin ja Karkkilaan

Koronatilanne synkkenee. Perusturvakuntayhtymä antoi keskiviikkona maskisuosituksen Vihtiin ja Karkkilaan. ARKISTOKUVA/Tiina Mutila

Koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa.

Karviainen antoi keskiviikkona maksisuosituksen, jonka mukaan leviämisvaiheeseen etenemisen estämiseksi on tärkeää huomioida THL tiukentuneet maskisuositukset.

Karviainen suosittelee nyt ottamaan käyttöön THL:n ohjeet sellaisenaan välittömästi.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

- Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

- Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen.

valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

- Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä.

karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

- Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.

- Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan ovat kaupat ja ostoskeskukset, rahapeli- ja vedonlyöntipalveluihin käytettävät tilat, postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat), uimahallit, maauimalat kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat), kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, teatterit ja muut esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat, elokuvateatterit ja muut elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat, museot ja galleriat, huvi- ja teemapuistot sekä nähtävyydet jos sisätiloja, festivaalit ja markkinat jos sisätiloja, kongressi- ja messukeskukset sekä kongressien, messujen ja muiden vastaavientapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat sekä terveysasemat, neuvolat ja muut asiakaspisteet.

Suositus koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä ja tulee voimaan Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa keskiviikosta alkaen.

Maskin käytön ohella pitää Karviaisen keskiviikkoisten ohjeiden mukaan huomioida myös muut turvallisuusohjeet, joihin kuuluvat huolellinen käsi- ja yskimishygienia, riittävästä turvavälistä huolehtiminen, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Kommentoi