Mitä tulisi tietää läheisen lääkkeistä? – Teemailtapäivä omaishoitajille turvallisesta lääkehoidosta

Teemailtapäivä kutsuu läheisistään huolehtivia työväentalo Rientolaan. Maija-Liisa Nyman

Miten mahdollistaa turvallista lääkehoitoa kotona ikääntyneiden omaishoidossa?

Turvallinen lääkehoito ikääntyneen omaishoidossa teemailtapäivä kutsuu läheisistään huolehtivia Nummelan työväentalo Rientolaan (Pisteenkaari 3) keskiviikkona 7. lokakuuta klo 13.

Tapahtuman tarkoitus on tavoittaa ikääntyneistä läheisistään huolehtivia ja omaishoitajia sekä antaa heille tietoa liittyen lääkehoitoon kotona. Tilaisuus kestää noin kaksi ja puoli tuntia.

Lääkehoito on merkittävä osa hoidon ja huolenpidon kokonaisuutta, ja hyvin toteutettuna sen avulla voidaan ylläpitää tai parantaa iäkkäiden toimintakykyä ja elämänlaatua. Onnistunut tarkoituksenmukainen lääkehoito on merkittävä osa läheishoivaa ja mahdollistaa läheisen asumista kotona.

Mitä tulisi tietää läheisen lääkkeistä? Mitä tulisi huomioida lääkärin vastaanotolla tai asioidessa apteekissa? Hoidon onnistuminen, lääkelistan merkitys, itsehoitolääkkeiden rooli, lääkkeiden jakaminen kotona tai palveluna, lääkkeiden vaikutusten seuraaminen.

Millainen on omaisen rooli? Mitä jos lääkkeiden ottamisessa on haasteita tai miten toimitaan, jos lääkitys ei sovi läheiselle? Lääkehoidossa on monta osa-aluetta, joista läheisestään huolehtivan tulisi olla tietoinen.

Näitä käsitellään teemailtapäivässä.

Tapahtuman ohjelma sisältää mm. ajankohtaisia asioita omaishoidosta Perusturvakuntayhtymä Karviaisen ikäkeskuspäällikkö Raija Salmen alustamana. Sen jälkeen kuullaan lääkehoidosta kotona omaishoidon näkökulmasta.

Terveyskeskuslääkäri, yleislääketieteen erikoislääkäri Ari Mönttinen puhuu omaishoidettavien lääkehoidosta ja apteekkari Sari Westermarck Vihdin 1.apteekista esittelee apteekin tarjoamaa tukea lääkehoidon onnistumiseksi.

Teemapäivää ovat toteuttamassa yhteistyössä Hiiden Omaishoitajat ry:n OmaisOiva-toiminta, Karviainen ja Vihdin 1.apteekki.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua perjantaihin 2.10. mennessä Pirjo Mäkiselle puhelinnumeroon 040 5800 442 tai sähköpostitse pirjo.makinen@hiidenseudunomaishoitajat.fi. Osallistujia neuvotaan kysymään lisää ilmottautuessa, jos osallistujan läheinen ei voi olla yksin teemapäivän aikana kotona.

Tapahtumassa noudatetaan THL:n ajankohtaisia suosituksia ja tilaisuuteen otetaan rajallinen määrä osallistujia turvallisuuden näkökulmasta.

Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

Kommentoi