Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Asiakastilanteet ovat ainutkertaisia” – Arjaleena Lehtiranta on toiminut Nummelassa fysioterapeuttina lähes 30 vuotta

Ihmisläheinen työ on ollut Vihdissä asuvan Arjaleena Lehtirannan haave pikkutytöstä lähtien. Lehtiranta on toiminut hieronta- ja hyvinvointialalla vuodesta 1983 saakka, jolloin hän valmistui kuntohoitajaksi.

– Minulle on ollut selvää nuoresta asti, että haluan tehdä töitä käsilläni. Vanhempani patistivat minut lukioon, mutta sieltä päästyäni hakeuduin heti opiskelemaan hieronta-alaa, sanoo fysioterapeutiksi vuonna 1991 valmistunut Lehtiranta.

– Hieroin lapsena usein isäni selkää ja tiesin jo silloin, että tällaista ihmisläheistä työtä minä haluan tehdä.

Jo 20 vuotta yrittäjänä työskennellyt Lehtiranta ottaa asiakkaita vastaan Nummelassa.

– Viime kesään saakka tein töitä kotonani. Poikani valmistui keväällä hierojaksi ja otimme yhteisen hoitotilan Asemantieltä, mutta sitten hän löysikin itselleen sopivamman työn eikä minun ollut järkeä jäädä yksin ylläpitämään kahta hoitohuonetta, joten muutin tähän keskustaan Vihdintielle.

Lehtiranta kertoo asiakaskuntansa pysyneen jo vuosikausia ja -kymmeniä samana.

Tässä on oppinut ottamaan aika lailla päivän kerrallaan. Muuta ei voi ajatella.

– Iloista on, että minulle hakeutuu myös uusia asiakkaita, Lehtiranta sanoo.

Yrittäjä sanoo kiinnittävänsä huomiota erityisesti asiakkaan sen hetkisiin tarpeisiin. Hieronta-asiakkaita hoitaessa Lehtiranta kuulostelee asiakkaan toiveita.

– Osalle asiakkaista on tärkeää saada jutella omasta elämästään vastaanotollani. Ymmärrän sen hyvin, sillä hoitotilanne on aina kokonaisvaltainen. Silloin energia vain jakautuu eri tavalla kuin silloin, kun keskityn täysin hoitavaan kosketukseen.

– Tärkeintä on kohdata jokainen asiakastilanne ainutkertaisena. Osa asiakkaista toivoo hoidon aikana täyttä hiljaisuutta. Rauhallinen ja kokonaisvaltainen ihmisen kohtaaminen on minun tehtäväni.

Lehtiranta on fysioterapeuttina erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Hieronnan ja fysioterapiapalveluiden lisäksi yrittäjä mainitsee osaamisalueikseen akupunktion, kuppauksen, kinesioteippauksen, imukuppihieronnan ja korvakynttiläterapian.

– Korvakynttiläterapiaa kannattaa kokeilla esimerkiksi poskiontelo- ja keuhkoputkentulehdusten hoidossa, välikorvan aineenvaihdunnan vilkastamisessa ja stressinpoistossa, Lehtiranta sanoo.

– Myös ADHD-oireista kärsivät lapset ovat hyötyneet tästä hoitomuodosta.

Koronapandemia iski viime keväänä monen muiden tavoin myös yksinyrittävään Lehtirantaan.

– Kalenterini tyhjeni kertaheitolla. Kaikki hoivakotikäynnit jäivät. Ja ne asiakkaat, jotka eivät itse peruneet hoitoaan, jouduin minä perumaan. Minulla käy paljon ikäihmisiä, joten se oli välttämätöntä.

Lehtiranta haki yksinyrittäjille kuntien kautta myönnettävää valtion tukea ja sai sen.

– Sain 2 000 euroa, joka auttoi pahimmassa hädässä. Loppukevään täytin Kelan ja TE-toimiston lomakkeita.

Tällä hetkellä Lehtirannan työtilanne on palautunut pandemiaa edeltäneelle tasolle. Asiakkaita riittää ja yrittäjän kalenteri on jälleen täyttynyt.

– Tässä on oppinut ottamaan aika lailla päivän kerrallaan. Muuta ei voi ajatella.