Kymmenen päivää ilman tartuntoja – Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa on seurannassa nyt vain muutama altistunut 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitoalueella koronatilanne on kiihtymisvaiheessa.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa tilanne on ollut olennaisesti rauhallisempi. sillä tiistaiaamuisen tiedotteen mukaan uusia tartuntoja ei ole todettu viimeisen kymmenen päivän aikana.

Altistuneita on Karviaisen alueella seurannassa vain muutamia.

Suojain- ja turvavälisuositusten noudattaminen on tiedotteen mukaan mahdollisesti vaikuttanut alueen hyvään tartuntatautitilanteeseen.

Karviaisesta toivotaan, että jatkossakin suojautumiseen ja suosituksiin kiinnitetään huomiota.

Perjantaisen HUS-alueen suosituksen mukaan ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan rajoitettavaksi koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja THL ovat laatineet suosituksen, joka koskee sisätiloissa järjestettävää liikunta- ja kulttuuritoimintaa koronaepidemian aikana.

Suositus tarkentaa hallituksen tänään perjantaina tekemää periaatepäätöstä, joka sisältää valtakunnalliset ja alueelliset suositukset, joilla tuetaan alueellisia toimia epidemian leviämisen estämiseksi.

Karviaisen alueella on tällä hetkellä rauhallinen tartuntatautitilanne. Näin ollen Karviaisesta annetaan suosituksia tilannetta seuraten.

Karviaisen pandemiatyöryhmä suosittelee vahvasti, ettei yli 20 hengen tilaisuuksia järjestettäisi.

Yli 20 hengen tilaisuuksia sisä- ja ulkotiloissa voidaan järjestää suosituksen mukaan vain siinä tapauksessa, että edellytetään kaikkien käyttävän maskia ja että puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.

Tartuntaketjujen selvitystyö on tartuntatautitiimin perustehtävää. Tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tilaisuuksiin osallistuneista on nimilistat.

Tärkeät numerot

Influenssarokotukset järjestetään tänä vuonna koronan vuoksi ainoastaan ajanvarauksella. Ajan voi varata Karviaisen takaisinsoittojärjestelmän kautta.

Nummelan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2400 ma-pe klo 8-16.

Karkkilan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2200, ma-pe klo 8-16.

Valtakunnallinen koronapuhelin 0295 535 535 ma-pe klo 8-21, la klo 9-15.

Päivystysapu  116 117 virka-ajan ulkopuolella.

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys 09 816 42 439 jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat