Vihtiläisnaiselle sakkoja kunnianloukkauksesta

Kuvituskuva. Moises Garibay

Noin 50-vuotias vihtiläisnainen on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa sakkoihin ja korvauksiin kunnianloukkauksesta. Loukkaus kohdistui tuomitun pojan entiseen naisystävään.

Tuomittu oli lähettänyt uhrinsa työpaikan esimiehille viestejä, joissa hän väitti naista luonnevikaiseksi, ”kännäävän” vapaa-aikansa, että tämä olisi anastanut lääkkeitä, käyttää huumeita, ajaa autoa kännissä ja että tämä olisi siksi irtisanottu aiemmasta työpaikastaan.

Viestien takia uhrin työpaikalla oli jouduttu ohjeistamaan ihmisiä, miten toimia jos tuomittu ottaa yhteyttä. Loukattu oli joutunut selittämään asiaa työpaikalla useaan kertaan. Viestien sisältö tuli työpaikalla kymmenen ihmisen tietoon.

Myös aluehallintovirasto vaati uhrilta ja esimieheltä selvitystä tuomitun esittämistä asioista. Selvitysten perusteella AVI ilmoitti, ettei viestien väitteitä ole syytä uskoa.

Syyllinen tuomittiin 810 euron sakkoihin ja korvaamaan kärsimyksestä 1 200 euroa. Lisäksi tuomittu maksaa uhrinsa oikeudenkäyntikuluja runsaat 2 318 euroa.

Kommentoi