Palveluyksikköjä eristettiin koronatartuntojen takia – Kaarikeskussäätiön toimitusjohtaja: "Tilanteet muuttuvat kaiken aikaa"

Tartuntoja työntekijöillä ja asukkailla.

Kuvituskuva. Arkisto/Else Kyhälä

Kaarikeskussäätiön Nummelassa ylläpitämät Viljonkoti ja Vesankoti ovat olleet eristettyinä koronatartuntojen johdosta.

Koronatartuntoja todettiin Viljonkodin työntekijöillä ja osalla asukkaista. Maanantaina selvisi, että Vesankodissa koronatartunta oli parilla työntekijällä, mutta ei yhdelläkään asukkaalla.

Viljonkodin yksi työntekijä sai positiivisen koronatestin tuloksen marraskuun viidentenä päivänä. Työntekijä laitettiin välittömästi karanteeniin ja Viljonkotiin asetettiin vierailukielto.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisessa ei tuolloin katsottu tarpeelliseksi palveluyksikön koko henkilökunnan ja asukkaiden koronatestausta.

Viime viikon keskiviikkona toisella Viljonkodin työntekijällä alkoi olla koronaan viittaavia oireita. Hän kävi koronatestissä torstaina. Perjantaina tullut testitulos oli positiivinen.

Perjantaina 13.11. koronatesti tehtiin kaikille Viljonkodin asukkaille ja työntekijöille.

Tulokset tulivat lauantaina. Tällöin Viljonkodin 15 asukkaasta koronatartunta oli kymmenellä. Työntekijöistä tartunta oli todettu neljällä.

Samassa nelikerroksisessa rakennuksessa Huhdanpaju 2:ssa on 17 asukkaan Vesankoti.

Vesankodin henkilökunnasta kahdella todettiin tartunta, minkä vuoksi kaikille Vesankodin asukkaille ja työntekijöille tehtiin koronatesti.

Kaarikeskussäätiön toimitusjohtaja Riitta Rahko kertoi varhain maanantaiaamuna, että Vesankodin kaikkien asukkaiden koronatestitulos oli negatiivinen.

Puolen päivän aikaan koronatestin tulos ei ollut vielä valmiina kahden työntekijän osalta.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tartuntatautilääkärin tekemän linjauksen mukaan Viljonkodin asukkaita ei siirretä muualle hoidettaviksi.

– Toiminta on saatu yksiköissä pyörimään erityisjärjestelyin. Henkilökunta on ollut tosi kovilla, Riitta Rahko kertoo.

– Tilanteet muuttuvat kaiken aikaa. Vesankodin tilanne on siis asukkaiden koronatartuntojen osalta tällä hetkellä hyvä.

– Viljonkodissa tilanne on kaiken kaikkiaan aika haastava. Koronatestistä positiivisen tuloksen saaneet asukkaat ovat suht hyväkuntoisia. Tilanne voi kuitenkin muuttua aika lailla lähimmän viikon sisällä, Kaarikeskussäätiön toimitusjohtaja Riitta Rahko totesi maanantaina.

Kaarikeskussäätiö on vuonna 1986 yksityishenkilöiden perustama yleishyödyllinen säätiö, nykyään noin 60 henkilön työpaikka.

Säätiön tarkoituksena on edistää ensisijaisesti Vihdin kunnan alueella asuvien eläkeläisten asumisolojen parantamista ja vanhenevan väestönosan vireyden ja omatoimisuuden säilyttämistä ja tukea heidän mahdollisuuksiaan asua omassa kodissaan korkeaan ikään asti.

Kommentoi