”Pyydämme työrauhaa henkilöstölle” – Viljonkoti pysyy toistaiseksi eristettynä

Kaarikeskussäätiö on vuokrannut Viljonkodille ja Vesankodille tilat Yrjö & Hanna Oy:n palvelutalo Katajakodin rakennuksesta, joka sijaitsee Nummelassa Huhdanpaju 2:ssa. Vesa Valtonen

Vihdissä sijaitsevassa Kaarikeskussäätiön hoivakoti Viljonkodissa todettiin viime viikonlopusta alkaen koronavirustartuntoja sekä asukkailla että henkilökunnalla.

Lisäksi samassa kiinteistössä olevassa Vesankodissa todettiin tartuntoja henkilökunnalla.

Epidemiatilanne rajoittui Viljonkotiin. Vesankodissa ja Katajakodissa ei ole asukkailla todettu tartuntoja.

Viljonkoti on eristetty ja näin ollen vierailut eivät ole sallittuja yksikössä.

Perusturvakuntayhtymä Karviainen on antanut vahvan vierailukiellon suosituksen myös Vesankotiin ja samassa talossa sijaitseville Yrjö ja Hanna Säätiön Katajakodin yksiköille

Saman kiinteistön yksiköiden vahvalla vierailukieltosuosituksella Karviainen pyrkii tiedotteen mukaan turvaamaan muiden yksiköiden tartuntoja vierailijoiden välityksellä.

Perusturvakuntayhtymä Karviainen tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin palveluntuottajan kanssa ja avustaa sekä turvaa yksiköiden toimintaa. Yksiköiden tilanne on seurannassa koko ajan

Karviaisen tiedotteen mukaan hoivayksikössä on asianmukaisesti noudatettu hygienia- ja suojausohjeita sekä asukkaiden että työntekijöiden suojaamiseksi.

Karviainen pyytää työrauhaa Kaarikeskussäätiön henkilöstölle, jotta kaikki työpanos pystytään kohdentamaan asukkaiden hoitamiseen sekä asioiden järjestelyyn kriisitilanteessa.

Koska Viljonkodin epidemiaosastolla noudatetaan vaativan tason suojautumista, voi yksikön henkilökunta Karviaisen tiedotteen mukaan liikkua vapaa-ajallaan normaalisti.

– Näin ollen nykytiedon valossa, tässä ei ole tartuntariskiä, tiedotteessa kerrotaan.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella oli THL:n tilastojen mukaan ollut perjantaiaamuun mennessä Vihdissä 88 ja Karkkilassa 13 varmistettua koronatartuntaa.

Varmistettuja koronatartuntoja oli perjantaiaamuna koko maan alueella ollut 20 286, joka oli 351 enemmän kuin edellisenä päivänä.

Kommentoi