Karviaiselta suositus Vihtiin ja Karkkilaan: Vanhojen tanssit siirretään, penkkarit perutaan

Penkkaritunnelmia Vihdin lukiossa vajaat kaksi vuotta sitten. ARKISTOKUVA/Annukka Vakkuri

Vihdin ja Karkkilan alueen pandemiaryhmä suosittelee, että kaikille abiturienteille tarjotaan mahdollisuus siirtyä lähiopetukseen maanantaista 18.1. alkaen kolmannen jakson loppuun asti.

Karviaisen perjantaiaamuisen tiedotteen mukaan ylioppilaskirjoitusten kasvaneen painoarvon takia abiturienttien tilanteen huomiointi ja yhdenvertaisuus valtakunnan tasolla on nyt erityisen tärkeää.

Karviainen suosittelee abiturienteille kahden viikon mittaista omaehtoista karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia.

Tiedotteen mukaan välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan toisella asteella edelleen; näin yksilöllistä tukea eri syistä tarvitsevien opiskelijoiden opinnot ja tutkinnon suorittaminen eivät vaarannu.

Lukioissa normaalisti järjestettävät vanhojen tanssit Karviainen suosittelee siirrettäväksi ja penkkarit perumaan.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan Karviainen suosittelee, että voimassa olevissa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi huolimatta siitä, että pitkäaikaisten harrastustoiminnan sulkemisten negatiiviset vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvointiin on tunnistettu.

Karviaisen tiedotteen mukaan koronatilannetta seurataan aktiivisesti ja epidemiatilanteen muuttuessa myös rajoituksia ja suosituksia arvioidaan uudelleen.

Karviaisen perjantaina antamat suositukset ovat linjassa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän perjantaina antaman suosituksen kanssa.

Muut Karviaisen kuluvan viikon maanantaina linjaamat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa tammikuun loppuun saakka.

Karviaisen maanantaisessa tiedotteessa terävöitettiin, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kymmenen henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Karviaisen pandemiaryhmä suosittelee, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä 1.1.-31.1. välisenä aikana.

Poikkeuksena suositukseen ovat enintään kymmenen hengen muistotilaisuudet.

Karvaisen pandemiaryhmä on esittänyt toivomuksen, että hoivakodeissa vierailemista ja kotivierailuja vältettäisiin.

Vierailukielto

Vierailukielto on voimassa Karviaisen osastoilla tammikuun loppuun saakka.

Omaiset ja läheiset eivät siis voi vierailla terveyskeskuksen vuodeosastolla. Potilaita ei edelleenkään voi tavata myöskään ulkona.

Vierailut saattohoitopotilaan luona ovat edelleen mahdollisia osaston ohjeistusten mukaisesti.

Vierailuista täytyy sopia etukäteen.

Kommentoi