Vihdin lasten ja nuorten lautakunta: ”Yhteistyö on sujunut jopa poikkeuksellisen hyvin”

Lasten ja nuorten lautakunnan jäseniä: Satu Mali (vas.), Janne Ripatti, Heidi Seppälä, Kari Viherkanto (kunnanhallituksen edustaja) ja Päivi Åhlgren. .

Useat Vihdin lasten ja nuorten lautakunnan jäsenet haluavat jakaa sitä hyvää, jota lautakunnassa on tehty kuluvalla valtuustokaudella.

Viittä puoluetta edustavia lautakunnan jäseniä yhdistää vahva kiinnostus lasten ja nuorten asioita kohtaan ja vahva usko yhteistyön voimaan.

Keskustan Kari Viherkanto oli lautakunnan nelivuotiskauden ensimmäisen puolikkaan puheenjohtaja.

Hän toteaa, että yhteistyö on sujunut hyvin siksi, että lautakuntaan tuli paljon uusia jäseniä, joilla ei ollut ennakkoasenteita, politikointi jätettiin pois ja annettiin tilaa aidolle ja vahvalle halulle auttaa lapsia ja nuoria.

– Lautakunnan jäsenissä yhdistyy laajaa kokemusta aina päiväkodista, sosiaalitoimesta, opetuksesta, ruotsinkielisten tarpeista koulukuljetuksiin asti.

Ilmassa oli heti alussa intoa ja kiinnostusta ja se on Karin mielestä säilynyt läpi koko kauden.

– Lautakunnassa on henkilöitä jotka ovat ottaneet sydämen asiaksi pitää huolta lapsista ja nuorista, paloa tähän tehtävään löytyy, sanoo Viherkanto.

Kokoomuksen Simo Takasen siirtyessä lautakunnan puheenjohtajaksi, hän näki että lautakunnassa oli kokemusta, tahtoa ja taitoa viedä asioita eteenpäin ja sitä on Takasen johdolla hyödynnetty.

Vihreiden Satu Mali tuli lautakuntaan uutena kesken kauden ja sanoo olevansa tosi iloinen siitä, kuinka hänet otettiin uutena vastaan ja hän sai kasvaa ja oppia kokeneiden ja pidempään lautakunnassa olleiden mukana.

Satu toivoo, että lautakunnan avoin ja toisia kunnioittava keskustelukulttuuri jatkuu myös seuraavalla valtuustokaudella.

– Meitä kaikkia yhdistää kiinnostus meidän lapsia ja nuoria ja heidän tulevaisuutta kohtaan puolueesta riippumatta, toteaa Mali.

Hänen mielestään olisi myös tärkeätä, että lautakunnan työskentelyssä säilyy jatkuvuus ja ymmärrys siitä, miksi mitäkin on päätetty aiemmin.

Kristillisdemokraattien Päivi Åhlgrenin mielestä lautakunnassa päätöksenteko tapahtuu hyvässä hengessä ja keskustelut ovat aina todella arvokkaita.

– Lasten ja nuorten ja samalla perheiden parhaaksi tehdään Vihdissä todella paljon. Lautakunta on ainutlaatuinen näköalapaikka ja ennen kaikkea päätöksentekopaikka, joka vaikuttaa laajasti vihtiläisten lasten ja nuorten hyvinvointiin, kiteyttää Åhlgren.

Sosialidemokraattien Janne Ripatti pohtii, että lautakunnan työskentely on toiminut koska, jäsenet ovat ottaneet tehtävänsä siihen kuuluvalla vakavuudella ja ilman ennakkoasenteita.

Pääosin puoluepolitikointi tai muiden etujen ajaminen ei näy lautakunnan työskentelyssä.

– Lautakunnassa on vahva tiedonhalu ja kiinnostus sekä rohkeutta miettiä vaihtoehtoja. Lautakunnan toiminta on aina ratkaisukeskeistä, kiittää Ripatti.

RKP:n Heidi Seppälä toteaa, että on, kohta neljä vuotta lautakunnassa istuneena, oppinut todella paljon, mistä iso kiitos kuuluu sekä viranhaltijoille että myös kollegoille.

– Yhteistyö on ollut esimerkillistä ja on ollut hienoa nähdä, että monelle lautakunnassa istuvalle vihtiläisten lasten ja nuorten hyvinvointi on sydämen asia.

– Meillä on monipuolista osaamista ja meillä on erilaiset taustat, jotka ovat minusta iso vahvuus. Olemme olleet asioihin perehtyviä ja osanneet myös kyseenalaistaa asioita.

Meillä on alusta asti ollut lautakunnassa hyvä me-henki sekä arvostus toisiamme kohtaan. Haluankin tässä osoittaa isot kiitokset lautakunnan jäsenille, jotka ovat tukeneet myös minua ja ajatuksiani monessa asiassa, Heidi summaa.

Lautakunnan jäsenet toteavat, että viimeisimmän talousarvion tekeminen oli todella hankala paikka koko lautakunnalle.

– Oli pakko tehdä erittäin vaikeita päätöksiä ja karsia kovallakin kädellä.

Kevään kuntavaalien jälkeen on uuden lautakunnan vuoro ryhtyä toimiin.

Lautakunnan jäsenet vinkkaavat ottamaan yhteyttä, mikäli ehdokkaaksi lähteminen kuntavaaleihin kiinnostaa tai on jotain kysyttävää tai vinkattavaa lasten ja nuorten asioista.

– Tätä työtä tehdään vihtiläisten lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi!

Kommentoi