Koronatilanne on pysynyt viikon rauhallisena Vihdissä ja Karkkilassa – kymmenen uutta tartuntaa

Koronarokotukset alkoivat tiistaina. Ensimmäisenä Karviaisen alueelta rokotetaan terveydenhuollon ammattilaisia, ennalta määrätyssä järjestyksessä. Arkisto/Vesa Valtonen

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana yhteensä kymmenen uutta koronatartuntaa,

Ilmaantumisluku Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella oli maanantai-iltaisen viikkotiedotteen mukaan 26 koronatapausta 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa.

Koko pandemian aikana Vihdissä oli todettu alkuviikkoon mennessä 153 koronatartuntaa ja Karkkilassa 29 tartuntaa.

Altistuneita oli ollut noin tuhat. Viikkotiedotteen mukaan tilanne on pysynyt rauhallisena, mutta myös näytteenottomäärät ovat vähentyneet.

Testiin on Karviaisen ohjeiden mukaan edelleen tärkeää hakeutua hyvin herkästi.

THL päivitti maskisuositusta viime viikon perjantaina. Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille.

Karviaisen pandemiaryhmän suositukset rajoitustoimenpiteiksi ovat voimassa tammikuun loppuun Suositus on yhtenäinen HUS:n ja Uudenmaan kuntien koronakoordinaatioryhmän sekä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suositusten kanssa.

Kuluvan viikon torstaina 14.1. arvioidaan uudelleen lasten harrastustoimintaan ja abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen liittyviä rajoituksia ja suosituksia.

Tämä tapahtuu pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmän tekemän arvioinnin jälkeen.

Arvioinnissa huomioidaan epidemiatilanteen kehitys, virusmuunnoksen leviämisen tilanne sekä valtioneuvoston mahdolliset uudet linjaukset.

Karviainen ilmoittaa mahdollisista muutoksista aikaisintaan torstaina.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kymmenen henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen syyskuussa antamaa ohjetta.

Kommentoi