Nyt rokotetaan terveydenhuollon ammattilaisia – Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa aloitetaan hoiva-asukkaiden rokotukset ensi viikolla

Ensihoitaja Anita Hirvonen sai koronarokotteen tiistaina. Piikittämässä oli vastaava työterveyshoitaja Tuula Salmi. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen johtava ylilääkäri Pippa Laukka arvioi, että vihtiläisten ja karkkilalaisten koronarokotukset saattavat kestää ensi syksyyn saakka, jopa ensi vuoden puolelle.

Rokotukset alkoivat tiistaina Lohjalla, jossa keskustan terveysasemalla käynnistyi terveydenhuollon ammattilaisten rokottaminen.

Ensimmäisten joukossa oli vihtiläinen ensihoitaja Anita Kaiponen, jonka piikitti vihtiläinen vastaava työterveyshoitaja Tuula Salmi.

Rokottaminen sujui nopeasti sen jälkeen kun Kela-kortista oli varmennettu henkilöllisyys, rokotteen mahdollisia vaikutuksia oli selostettu ja käsivarteen sipaistu desinfiointiainetta.

Rokotuksen jälkeen käsivarteen laitettiin pieni laastari ja Anita Kaiponen siirtyi toviksi tarkkailtavaksi.

Nyt ensimmäisessä vaiheessa esimerkiksi Vihdin ja Karkkilan terveydenhuollon ammattilaisille rokotuksia järjestävät alueen työterveyshuoltojen organisaatiot.

Sitten kun rokotuksia ryhdytään antamaan laajasti väestölle niin se on kuntien vastuulla.

– Silloin se järjestetään Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa paikallisesti, eli tänne Lohjalle ei tarvitse asukkaiden tulla, Pippa Laukka selvittää.

Massarokotusten tarkempi aikataulu Vihdissä ja Karkkilassa on vielä avoinna.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen johtava ylilääkäri Pippa Laukka.

Karviaisen alueen koronarokotteeseen oikeutettujen terveydenhuollon ammattilaisista on Pippa Laukan arvion mukaan rokotettu puolet viikkoon seitsemän mennessä.

Karviaisen terveydenhuollon henkilöstölle rokotteita on käytettävissä yhteensä 76 kuluvan ja ensi viikon aikana.

Keski-Uudenmaan Työterveyden KUTT:n alueelle Lohjalle, Karkkilaan, Vihtiin, Siuntioon ja Inkooseen rokotteita on nyt yhteensä 200 viikossa.

– Terveydenhuollon ammattilaisia rokotetaan tietyin perustein, eli alan ammattilaisuus ei ole automaattipassi näihin rokotuksiin, Pippa Laukka muistuttaa.

Näin ollen terveydenhuollon ammattilaisista osa saa rokotuksen vasta väestön massarokotusten yhteydessä.

Rokotukset alkoivat Pfizerin rokotteella. Laukka kertoi tiistaiaamuna, että Karviaisen alueen hoivapaikkojen rokotukset voivat alkaa paikan päällä ensi viikolla.

Rokotteita hoivapaikoille on käytettävissä nyt 180 viikossa.

– Mennään kuitenkin viikko kerrallaan, seuraavasta viikosta ei vielä ole tietoa, Pippa Laukka muistuttaa.

– Ensi viikon jälkeen lähes puolet Karviaisen ikäihmisten hoivapalveluiden asukkaista on rokotettu ensimmäisellä rokotteella, sillä hoivapalveluissa asukkaita on nyt noin 400.

Massarokotukset alkavat pian

Pfizerin rokotteen tehostepiikki annetaan tasan kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Muilla rokotteilla tehostepiikin antamisen ajankohta voi olla neljä viikkoa en

Ikäperusteiset rokotukset alkavat Vihdissä ja Karkkilassa Pippa Laukan arvion mukaan helmikuun aikana.

Tiistaina selvisi, että Pfizerin rokotetta käytetään myös hoivapalveluiden asukkaiden rokottamisessa.

Karviaisen johtava ylilääkäri Pippa Laukka arvioi, että jos kaikki sujuu suunnitellusti niin noin puolet alueen väestöstä saattaa olla rokotettu kevään aikana.

Kommentoi