"Tarve on todellinen" – ViaDia kerää nimiä ruoka-aputyötä koskevaan kuntalaisaloitteeseen

ViaDian kirpputori ja ruokajako toimivat vielä purettavaksi määrätyssä talossa Nummelan keskustassa. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– 600 nimeä on tavoitteena, eikä haittaa vaikka menisi ylikin, kertoo projektipäällikkö Satu Kulta ViaDialta. Nimiä kerätään kuntalaisaloitteeseen, joka koskee ViaDia Länsi-Uusimaan ruoka-aputyön toimintaedellytysten turvaamista Vihdissä.

Kulta toivoo, että asia päätyisi tätä kautta Vihdin kunnanvaltuuston asialistalle. Hän sanoo, että aloitteen tavoitteena on herättää keskustelua.

– Yritetään saada ainakin keskustelua aikaiseksi siitä, kuinka voisimme jatkaa ruokajakelua, Kulta sanoo. Hän sanoo, että työn jatkamiseksi tarvittaisiin rahoitusta ja nykyistä paremmat tilat.

ViaDia jakaa tällä hetkellä ruokaa vähävaraisille kolmesti viikossa. Jaettava ruoka on hävikkiruokaa, jota järjestö saa lähialueen kaupoista.

– Koko syksyn ajan joka ruokajaossa on ollut yli 100 hakijaa. Tarve on todellinen ja näemme sen vain kasvaneen, Kulta kertoo.

ViaDian ruoka-aputyö on toiminut 11 vuotta. Viime vuonna korona toi haasteita ja lisäkuluja, mutta Kulta sanoo, että haasteita oli jo tätä ennen. Erityisesti puutteelliset tilat vaikeuttavat työtä. ViaDia on kunnalla vuokralaisena Nummelan keskustassa rakennuksessa, joka on jo määrätty purettavaksi.

ViaDian toiveena onkin edelleen löytää ruoka-aputyölle ja kirpputorille pysyvät, hyvät tilat, joissa ruokajako toimisi nykyistä sujuvammin ja käytännöllisemmin. Ruoka lajitellaan ja pakataan tiloissa valmiiksi pusseiksi, jotta itse jako käy nopeasti. Kirpputorin toiminnan jatkuminen olisi myös tärkeää, sillä kirpputorin tuotoilla rahoitetaan ruoka-aputyötä.

– Ajattelen, että kirpputori on myös sosiaalityötä, Kulta lisää.

ViaDia on voittoa tavoittelematon järjestö. Ruoka-aputyössä on tällä hetkellä mukana vajaa 20 vapaaehtoista.

– Niin kauan jaamme ruokaa kuin se vain on mahdollista, Kulta lupaa.

Lisätietoa: www.viadia.fi/lansi-uusimaa/, aloitteen voi allekirjoittaa osoitteessa www.kuntalaisaloite.fi .

Kommentoi