Kahdessa viikossa 23 uutta tartuntaa – koko koronapandemian aikana Vihdissä todettu 139 tartuntaa, Karkkilassa 28

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa on kahden viikon aikana todettu 23 uutta tartuntaa. Arkisto/Maija-Liisa Nyman

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana 23 uutta koronatartuntaa, kerrotaan Perusturvakuntayhtymä Karviaisen maanantaisessa tilannekatsauksessa.

Näin ollen ilmaantumisluku alueella on 61 tapausta 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa.

Koko pandemian ajalla Vihdissä on todettu tähän mennessä 139 tartuntaa, Karkkilassa 28 tartuntaa. Altistuneita on ollut tähään mennessä hieman alle 1000.

– Tilanne on tasaantunut, mutta alueellamme on edelleen uusia tartuntoja ja altistumisia, Karviaisen tiedotteessa todetaan.

Karviainen muistuttaa, että yksityistilaisuuksia ei tulisi järjestää. Poikkeuksena suositukseen ovat pienimuotoiset muistotilaisuudet.

– Juhlapyhien kokoontumisiin liittyy merkittävä riski sairastua koronavirukseen. Olisi tärkeää, että joulua juhlittaisiin tänä vuonna pienessä perhepiirissä välttäen isoja kokoontumisia.

Karviainen toivoo myös, että alueen asukkaat välttäisivät niin hoivakodeissa vierailemista kuin kotivierailuja joulun pyhien aikaan.

Vierailukielto terveyskeskuksen vuodeosastolla on edelleen voimassa 10.1.2021 saakka. Potilaita ei voi tavata myöskään ulkona. Vierailut saattohoitopotilaan luona ovat kuitenkin edelleen mahdollisia osaston ohjeistusten mukaisesti. Vierailuista täytyy sopia henkilökunnan kanssa etukäteen.

Kommentoi