Muun muassa ilotulitukset on peruttu – Karviainen suosittelee 10.1. asti, että minkäänlaisia yleisötilaisuuksia ei järjestetä ulkona eikä sisällä

Ilotulitus Nummelassa pari vuotta sitten. Nyt vuodenvaihteessa ilotulitusta ei kokoontumisrajoitusten takia Nummelassakaan järjestetä. Arkistokuva/Vesa Valtonen

Karviaisen alueen pandemiaryhmä on asettanut suosituksia Vihtiin ja Karkkilaan 10. tammikuuta asti koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Ohjeet ja suositukset koskevat muun muassa kokoontumisia, tilojen sulkemista, harrastustoimintaa, riskiryhmien suojaamista, opetuksen järjestämistä, etätöitä ja maskin käyttöä.

Karviaisen maanantaisen suosituksen mukaan yleisötilaisuuksia ei tule järjestää sisä- ja ulkotiloissa.

Karviainen suosittelee edelleen julkisten tilojen sulkemista 10. tammikuuta saakka.

Koska tartuntatautitilanne vaihtelee kunnissa, kunnat tekevät itse lopulliset päätökset rajoitustoimien suhteen.

Karviainen on kuitenkin antanut vahvan suosituksen yksityisille toimijoille, että toiminta keskeytetään 10. tammikuuta saakka.

Tällaisina tiloina pidetään esimerkiksi kuntosaleja ja ryhmäliikuntaan tai urheiluun käytettäviä tiloja, kirjastoja, museoita sekä kauppakeskusten oleskelutiloja.

Muissa julkisissa tiloissa asiakaskohtaamiset pitäisi minimoida.

Aikuisten liikuntaharrastustoiminnan keskeytys jatkuu 10.1. saakka; harrastukset voidaan järjestää vain etämuotoisina.

Alle 20-vuotiaiden ulkotiloissa tapahtuva harrastustoiminta vapautetaan, mutta Karviainen suosittelee, että turnaus- ja kilpailumatkoja tai leirityksiä ei järjestetä eikä Uudenmaan ulkopuolelle suuntautuviin tapahtumiin osallistuta.

Yksilöurheilussa suositellaan noudattamaan viranomaisohjetta maskin käytöstä sekä pitämään vähintään kahden metrin etäisyyttä muihin.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti.

Toisen asteen opetus jatkuu etäopetuksena 10. tammikuuta saakka. Määräys koskee muun muassa lukiota, ammatillista opetusta sekä vapaan sivistystyön opetusta yli 15-vuotiaille.

Ainoastaan varhaiskasvatus ja perusopetus jäävät lähiopetukseen.

Lähiopetuksessa maskin käyttöä edellytetään koko koulun henkilökunnalta sekä yläasteikäisiltä oppilailta.

Kommentoi