Vihdissä ja Karkkilassa on kahden viikon aikana ilmennyt jo 27 uutta tartuntaa – altistuneita on ollut tähän mennessä lähes tuhat

Kuvituskuva. Käytetyistä kasvomaskeista on tullut monin paikoin melkoinen riesa. Niitä viskotaan surutta luontoon, vaikka kannellisiakin roskiksia on käytettävissä runsaasti. Mirja Hussain

Vesa Valtonen

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana 27 uutta koronatartuntaa.

Ilmaantumisluku Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella on tiistaiaamuisen tiedotteen mukaan 71 koronatapausta 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa.

Koko pandemian aikana Vihdissä on todettu tähän mennessä 121 tartuntaa ja Karkkilassa 23 tartuntaa.

Koronavirukselle altistuneita on ollut tähän mennessä Karviaisen alueella hieman alle 1000.

Tiedotteen mukaan alueella on edelleen suuri määrä koronatartuntoja sekä altistuneita.

HUS:n alue on kokonaisuudessaan leviämisvaiheessa, myös Karviaisessa leviämisvaiheen kriteerit ovat täyttyneet.

Karviaisen pandemiatyöryhmä, Karviaisen kuntayhtymän johtaja, johtava ylilääkäri, Vihdin kunnanjohtaja sekä Karkkilan kaupunginjohtaja ovat yhdessä käyneet läpi STM:n, HUS:n sekä THL:n ohjeistukset sekä suositukset.

Ohjeet ja suositukset koskevat muun muassa kokoontumisia, tilojen sulkemista, harrastustoimintaa, riskiryhmien suojaamista, opetuksen järjestämistä, etätöitä ja maskin käyttöä.

Suositukset ja määräykset ovat voimassa Vihdissä ja Karkkilassa 18.12. saakka.

Karviaisesta tähdennetään, että THL:n kasvomaskisuositusta on noudatettava.

Maskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, aina julkisissa sisätiloissa, työpaikoilla ja esimerkiksi kimppakyydeissä.

Kaikki yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Vihdissä ja Karkkilassa 18.12. saakka.

Suosituksena on myös, että tänä aikana ei järjestetä yksityistilaisuuksia. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia.

Poikkeuksena suositukseen ovat pienimuotoiset enintään kymmenen henkilön muistotilaisuudet, joita saa järjestää.

Esimerkiksi lasten ja aikuisten liikuntaharrastustoiminta on keskeytetty ja harrastukset järjestetään etämuotoisina.

Karviainen suosittelee myös, että turnaus- ja kilpailumatkoja tai leirityksiä ei järjestetä eikä Uudenmaan ulkopuolelle suuntautuviin tapahtumiin osallistuta.

Yksilöurheilussa suositellaan noudattamaan viranomaisohjetta maskin käytöstä sekä pitämään vähintään kahden metrin etäisyyttä muihin henkilöihin.

Huolehdi kuitenkin fyysisestä kunnostasi liikkumalla ulkona.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti.

Lasten ja aikuisten muu harrastustoiminta on keskeytetty n ja harrastukset järjestetään etämuotoisina.

Karviainen on pyytänyt pyytää hoivakoteja ja asumispalveluyksiköitä ohjeistamaan vierailut mahdollisimman minimiin; suosituksena on yksi vierailija asukasta kohti ja korkeintaan kolme vierailijaa yksikössä samanaikaisesti.

Kommentoi