Perävaunullinen joulutunnelmaa – Kodistamo Pop Up Joulupuodin löytää tänä vuonna K-Supermarket Vihdin pihasta

- Tosi mielelläni autan ja ideoin joululahjavalinnoissa, Seija Killström sanoo. Kodistamo Pop Up Joulupuodin perävaunun löytää tänä vuonna K-Supermarket Vihdin pihasta. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Joka ilta ennen avajaisia päätän, ettei enää ikinä, Seija Killström nauraa. Silti tänäkin vuonna Kodistamo Pop Up Joulupuoti on avautunut kirkonkylässä, nyt jo kuudetta kertaa. Ensimmäisen kerran Killström pisti puodin pystyyn vuonna 2012.

– Niin monta kertaa tämä on ollut, että tuntuu, etten voi pettää asiakkaita. Ja onhan tämä ihan hurjan kivaa! Tulee hyvä joulufiilis itselle ja asiakkaille.

– Koen olevani joulupuotien äiti, koska Kodistamo oli ensimmäinen joulukauppa täällä, Killström sanoo. Hän on kuitenkin pelkästään iloinen siitä, että joulukauppoja on tullut Vihtiin sittemmin vuosittain lisää.

– Minusta on tärkeä ajatus, ettei kilpailla vaan tuetaan toisiamme. Hyvällä itsetunnolla varustettu yrittäjä pystyy kehumaan myös toisia, Killström hymyilee ja jatkaa: – Pyrin siihen, että minulla on myynnissä tuotteita, joita ei täältä saa muista kaupoista. Tuotevalikoima on tarkkaan kuratoitu. Mietin tosi tarkkaan, mitä otan myyntiin ja miksi.

Kodistamo Pop Up Joulupuodissa on tänä vuonna erityisen paljon kotimaisia tuotteita.

Tämänvuotisesta tuotevalikoimasta Killström kertoo: – Selkeä muutos on se, että paljon enemmän olen ottanut kotimaisia tuotteita. Toivon, että saadaan pidettyä työ täällä Suomessa. Varsinkin nyt korona-aikaan tämä ajatus on korostunut, koska monella yrityksellä on vaikeata.

Killström sanoo suosineensa joulupuodissaan kahdenlaisia tuotteita: sellaisia jotka kestävät ”ikuisesti” ja sellaisia jotka voi käyttää pois. Niinpä myynnissä on esimerkiksi teräslyhtyjä ja kirjoja, vaahtokarkkikaakaota ja saunatuoksuja, vihtiläistä hunajaa, karkkilalaista luonnonkosmetiikkaa ja veikkolalaisia villapipoja.

– Yritän miettiä, mitä tuotteita haluaisin itse ostaa.

Tuttuun tapaan Killström on perheineen tehnyt myyntiin myös kransseja, joihin on käytetty muun muassa Lapin katajaa, ystävältä saatuja marjakuusen oksia sekä piha-aidasta leikatun tuijan oksia.

Seija Killström pitää Kodistamo Pop Up Joulupuodissa myös pientä kahvilaa. - Tarjolla on aina porkkanakakkua ja joulutorttuja.

Viime vuonna Kodistamo Pop Up Joulupuoti avattiin ensimmäistä kertaa rekan perävaunussa. Joulupuoti löytyy tänäkin vuonna vaunusta, joka on entistä ehompi: Killström kertoo, että viime kesänä valmistui vaunun sisäkatto ja tilaan asennettiin ilmalämpöpumppu. Vaunuun on hankittu myös keittiö, mikä helpottaa perinteisen pikkukahvilan pitämistä puodin yhteydessä.

Tänä vuonna Kodistamon perävaunu on parkkeerattu K-Supermarket Vihdin pihaan.

– Kauppiaat pyysivät minua tähän ja siihen oli helppo suostua. Tämä on ihan mainio paikka, tästä tavoittaa ohikulkijat, Killström sanoo.

Lisäksi hän uskoo, että joulupuodin asiakkaat voivat poiketa samalla kertaa ruokakaupassa ja päinvastoin.

– Tehdään samalla kirkonkylää tutuksi, Seija Killström toivoo.

Joulupuoti

Kodistamon Pop Up Joulupuoti tänä vuonna K-Supermarket Vihdin pysäköintialueella osoitteessa Kirjavantie 2, kirkonkylä.

Avoinna 23.12. saakka keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-18, perjantaisin klo 10-19, lauantaisin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 12-17.

Riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden on mahdollista varata oma asiointiaika. Tuotteiden kuljettaminen lähiseuduille on neuvoteltavissa.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/kodistamojoulupuoti, puh. 040 5476860.

Pienyrittäjien joulupuoti elävöittää kirkonkylää – tulossa myös yli 40 käsityöläisen ja ruoantuottajan markkinat

Taidetta, kahvia ja joululahjoja – Pop up Joulukatu avautuu jo kolmatta kertaa Nummelan keskustaan

Kommentoi