Kahdessa viikossa peräti 29 positiivista koronatestin tulosta – tartuntojen määrä on kasvanut Vihdissä ja Karkkilassa rajusti

Kuvituskuva. Marko Kauko

Vesa Valtonen

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana 29 uutta tartuntaa.

Näistä 14 tartuntaa liittyy Nummelassa sijaitsevan Viljonkodin epidemiatilanteeseen, joka sai mahdollisesti alkunsa siitä, että yksi työntekijöistä sai marraskuun viidentenä päivänä positiivisen koronatestituloksen.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen viikkotiedotteen mukaan altistuneita on koko kuntayhtymän alueella joitakin kymmeniä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastojen mukaan Vihdissä oli tiistaiaamuun mennessä ollut epidemian aikana 84 positiivista koronatulosta ja Karkkilassa 11.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n alue on luokiteltu koronan suhteen kiihtymisvaiheessa olevaksi, samoin kuin Karviaisen alue.

Ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan rajoitettavaksi koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheissa.

Perusturvakuntayhtymä Karviainen suosittelee nyt, että yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi.

Samalla Karviaisesta muistutetaan, että THL on antanut ohjeet pikkujoulujen järjestämisestä. Ohjeiden mukaan pikkujouluja pitäisi juhlia alle kymmenen hengen porukassa, pitää vähintään 1-2 metrin etäisyys muihin ja huolehtia hygieniasta.

– Jos työ- tai harrastusporukka juhlii alle kymmenen ihmisen ryhmissä, pienenee myös riski, että kaikki organisaation työntekijät tai joukkueen jäsenet sairastuvat tai ovat yhtä aikaa karanteenissa. Tärkeää on, että ryhmät pysyvät eri tiloissa, THL:n johtaja Mika Salminen toteaa ohjeissa.

Ohjeiden mukaan pikkujouluissa tulisi esimerkiksi välttää tekemistä, jossa ollaan lähekkäin, lauletaan tai huudetaan.

Varotoimista pitäisi muistutella pikkujoulutilaisuuden aikana ja koronaturvallisuudesta pitäisi täsmäohjeiden mukaan muistaa 'huolehtia myös mahdollisilla jatkoilla.

Salminen huomauttaa THL:n verkkosivuilla, että poikkeuksellisena aikana hauskat yhteiset hetket ja kokemusten jakaminen ovat tärkeitä jokaiselle.

– Siksi sosiaalista kanssakäymistä ei kannata kokonaan ohittaa, vaan suurille kokoontumisille voi keksiä turvallisia vaihtoehtoja, Mika Salminen evästää.

Influenssarokotukset järjestetään Karviaisen alueella tänä vuonna koronan vuoksi ainoastaan ajanvarauksella.

Aika rokotukseen varataan takaisinsoittojärjestelmän kautta.

Rokotettavien määrä on suuri, joten Karviaisen viesti rokotettaville on, että rokotuspaikkaan saavuttaessa pidetään maskia kasvoilla ja yllä on rokotushetkeä varten helposti riisuttavat asusteet.

Tärkeät numerot

Influenssarokotukset järjestetään tänä vuonna koronan vuoksi ainoastaan ajanvarauksella. Aika varataan takaisinsoittojärjestelmän kautta.

Nummelan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmän numero 09 4258 2400 ma-pe klo 8-16.

Karkkilan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2200, ma-pe klo 8-16.

Valtakunnallinen koronapuhelin 0295 535 535 ma-pe klo 8-21, la klo 9-15.

Päivystysapu palvelee puhelinnumerossa  116 117  virka-ajan ulkopuolella.

Länsi-Uudenmaan alueen yhteinen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee numerossa 09 816 42 439 jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden

Kommentoi