Vuoden Positiivisin Vihtiläinen on Antti Iirola – "Jos on itse hyvällä tuulella, sitten moni muukin ympärillä on"

Loka-autonkuljettaja Antti Iirola sai huikeat yli 600 ääntä ja valittiin tämän vuoden Vuoden Positiivisimmaksi Vihtiläiseksi. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Vuoden 2020 positiivisimmaksi vihtiläiseksi on valittu Antti Iirola. Voittaja palkittiin keskiviikkoiltana Vihti Livessä.

– Olin iloisesti yllättynyt jo ehdokkuudesta ja voittoa en olisi omalle kohdalle uskonut, Antti Iirola sanoo.

Hän on kuitenkin omastakin mielestään perusluonteeltaan positiivinen ja iloinen. Hän muistuttaa myös, että positiivisuus tarttuu ympäristöön.

– Jos on itse hyvällä tuulella, sitten moni muukin ympärillä on, 31-vuotias Iirola sanoo.

Ääniä Vuoden Positiivisin Vihtiläinen -kilvassa annettiin tänä vuonna kaikkiaan 1552. Antti Iirola sai niistä reilu 600 eli yli 40 prosenttia. Facebook-kommenteissa häntä kuvaillaan ystävälliseksi, iloiseksi ja hienoksi mieheksi, joka on aina valmis auttamaan.

– Kun päivät pitkät ajelee kyliä, on naama tullut monelle tutuksi. Jotain olen varmaan tehnyt oikein, kun näin moni äänesti, Iirola arvelee kiitollisena.

Hän meni parikymppisenä töihin isoisänsä yritykseen ja on nyt yli kymmenen vuotta ajanut loka-autoa.

– Ilman isoisää en olisi tähän lähtenyt. Alkuun oli tarkoitus vain vähän ajaa, mutta mikäs tässä on ajellessa. Töitä riittää sen minkä kerkeää tekemään.

Iirola kertoo tekevänsä pitkää päivää, mutta viime aikoina hän on pyrkinyt hölläämään työtahtia hieman. Hölläämiseen miehellä on hyvä syy: kotona odottava kahdeksankuukautinen Reeta-vauva.

Lapsi onkin Iirolan omassa elämässä tällä hetkellä tärkein positiivinen asia. Myös Tuire-kihlattu, muu perhe ja laaja kaveripiiri tuovat elämään iloa.

– Yläasteelta asti on ollut pitkälti sama kaveripiiri. Osan kavereista olen tuntenut jo pikkupojasta asti.

Antti Iirola onkin syntyperäinen vihtiläinen, joka on asunut ison osan elämästään kirkonkylässä. Nykyään hän asuu perheineen Irjalassa vanhalla maatilalla.

– Kun kuuntelee vaikka radiota ja siellä puhutaan yksinäisyydestä, monesti kyllä tajuaa, kuinka hyvin itsellä asiat on, Iirola sanoo.

Vuoden positiivisimmaksi vihtiläiseksi oli tänä vuonna ehdolla Antti Iirolan lisäksi Aurinko Kustannuksen kustantaja Jussi Erkintalo, Tiluksilla, Nummelan AG sekä Tuusan Tupa. 

– Kaikkia kärkikahinoihin päässeitä voi pitää voittajina. Kaikki nämä on todettu paikallisesti positiivisuudellaan vaikuttaviksi, kiittelee kilpailun projektipäällikkö Sofia Lundqvist Vihdin Nuorkauppakamarista.

Kilpailu toteutettiin viime vuosien tapaan yhteistyössä Vihdin Nuorkauppakamarin sekä Facebookin Vihtiläiset-ryhmän ylläpidon kanssa.

Ehdotuksia positiivisista vihtiläisistä kerättiin kesällä Vihtiläiset-ryhmässä. Ehdokasviisikko valittiin eniten mainintoja ja parhaimmat perustelut saaneista ehdotuksista.

– Itse tykkään siitä, että jo ehdokasasettelulla nostetaan esiin vihtiläisiä positiivisia toimijoita ja toimintoja. Paikalliset jutut saavat siten hyvin näkyvyyttä, Vihdin Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Liisa Tikkanen sanoo. Hän huomauttaa, että positiivisia asioita löytää jo ehdotuksia lukemalla: sieltä voi nousta esiin itselle uusia yrityksiä tai ihmisiä.

– Arkipäivässä ei myöskään ehkä tule mietittyä, mitä kaikkea hyvää Vihdissä onkaan, Tikkanen toteaa.

Vuoden Positiivisin Vihtiläinen

Vihdin Nuorkauppakamari on toteuttanut Vuoden Positiivisimman Vihtiläisen valinnan jo vuodesta 2005 saakka. Ensimmäisenä tittelin voitti Vihdin Uutisten päätoimittaja Vesa Valtonen.

Muita voittajia ovat olleet muun muassa Essam Fayad, Timo Valo, Varpu-Leena Malmgren, Kari Pitkänen ja Markku Tolvanen.

Viime vuonna palkinnon sai Taili Harjula.

Tänä vuonna äänestettiin ensimmäistä kertaa myös Vuoden Positiivisinta Karkkilalaista. Karkkila kuuluu myös Vihdin Nuorkauppakamarin toiminta-alueeseen, mutta äänestystä siellä ei ole aiemmin järjestetty. Vuoden Positiivisimmaksi Karkkilalaiseksi valittiin Tuula Gröhn.

Kommentoi