Tom Mörck Auto-Kehä Oy:n toimitusjohtajaksi – Olli Liljegren siirtyy yhtiön hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi

Auto-Kehä Oy:n perustaja Aimo Liljegren, Olli Liljegren ja Tom Mörck. Arkistokuva/Vesa Valtonen

Karkkilassa, Lohjalla ja Forssassa toimivan Auto-Kehä Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu.

Liikkeen toimitusjohtajana vuodesta 1986 toiminut Olli Liljegren siirtyy marraskuun alussa hallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi ja operatiivisen vetovastuun konsernista ottaa Tom Mörck.

Mörck on toiminut huhtikuun alusta lähtien Auto-Kehä Oy:n tytäryhtiön Auto-Kehä Lohja Oy:n toimitusjohtajana. Olli Liljegren jatkaa yhtiön omistajana.

Lohjalaisella Tom Mörckillä (53) on pitkä ja monipuolinen kokemus autokaupasta. Viimeksi hän on toiminut Suur-Seudun Osuuskaupan autokauppatoimialan vetäjänä ja PP-Auto Oy:n sekä Lohjan Autokeskus Oy:n toimitusjohtajana yhteensä 15 vuoden ajan.

Tätä ennen hän työskenteli Stockmann Auton ja Inchcape Motors Finlandin palveluksessa.

– Auto-Kehä on viime vuosina tehnyt merkittäviä investointeja, mutta kasvanut samaan aikaan kannattavasti. Laajensimme autokaupan tiloja Karkkilassa vuonna 2016 ja avasimme kokonaan uuden yksikön Lohjalle tämän vuoden kesäkuussa, Olli Liljegren kertoo yhtiön tiedotteessa.

– Merkkiedustuksetkin ovat laajentuneet Nissanin ja Peugeotin lisäksi Kiaan ja Mitsubishiin. Nyt on hyvä hetki siirtää kapula eteenpäin. Minulla on täysi luottamus siihen, että kovan luokan ammattilainen Tom Mörck pitää vastaisuudessakin Auto-Kehän menestyksen tiellä, Liljegren sanoo.

– Auto-Kehä on omalla toimialueellaan tunnettu ja arvostettu yritys. Asiakaslähtöinen perusfilosofia ja toimintamalli, jotka Olli ja aikanaan hänen isänsä Aimo ovat tämän yrityksen perustaksi rakentaneet, ohjaavat toimintaa jatkossakin. Uskomme vahvasti kivijalkaan, mutta kehitämme myös digitaalisia palveluita, Tom Mörck lupaa.

Kuluva vuosi on Auto-Kehä Oy:lle merkkivuosi. Yhtiön perustamisesta on tullut kuluneeksi 60 vuotta.

Historiansa aikana yritys on saanut lukuisia tunnustuksia ja asiakastyytyväisyyspalkintoja. Auto-Kehä on valittu muun muassa useita kertoja Suomen parhaaksi Nissan-jälleenmyyjäksi.

Autokaupan epävarmassa ja turbulentissa toimintaympäristössä Auto-Kehä on panostanut erityisesti asiakastyytyväisyyteen.

– Meillä hoidetaan asiakkaiden autoasioita kokonaisvaltaisesti, sitoutuneesti ja sydämellä, Olli Liljegren ja Tom Mörck linjaavat.

Yhtiön palveluksessa on 55 henkilöä ja liikevaihto vuonna oli viime vuonna 24,6 miljoonaa euroa.

Kommentoi