Kolme koronaan sairastunutta on seurannassa – altistumisia juhlista, harrastuksista ja matkustamisesta

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella on altistunut koronalle paljon nuoria aikuisia. Maija-Liisa Nyman

Valtakunnallisen suuntauksen mukaisesti Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella näkyy altistuneiden merkittävä kasvu.

Karviaisen alueella on tiistaisen viikkotiedotteen mukaan useita kymmeniä altistuneita. Altistuneet ovat pääsääntöisesti nuoria aikuisia.

Altistumiset ovat tiedotteen mukaan tapahtuneet pääsääntöisesti “kotibileissä”, harrastuksissa, juhlatilanteissa ja matkustamisen seurauksena.

Positiivisia on tällä hetkellä kolme seurannassa.

Karviaisen pandemiatyöryhmä kehottaa harkitsemaan vakavasti matkustamista.

Joukkoaltistumisia voidaan hyvin estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkapaikoissa.

Tässä tilanteessa Karviainen suosittelee etätyötä.

– Suosittelemme ottamaan vakavasti suojainsuosituksen unohtamatta käsihygieniaa ja turvavälejä.

Kannattaa harkita vakavasti myös, lähteekö muualla Suomessa järjestettäviin juhliin ynnä muihin enemmän väkeä kerääviin tapahtumiin, Karviaisesta ohjeistetaan.

Itsepalveluajanvaraus koronatestiin on ollut mahdollista 9.9. alkaen yli 16-vuotta täyttäneille.

Linkit itsepalveluajanvaraukseen löytyvät Karviaisen, Vihdin ja Karkkilan www-sivuilta sekä Karviaisen facebook-sivuilta. Ajanvaraukseen pääsee myös verkkosivuilla www.koronabotti.hus.fi . Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Itsepalveluajanvaraus on lähtenyt hyvin käyntiin, edellisenä viikonloppuna kansalaisten itse varaamien aikojen määrä ylitti ammattilaisten varaamien aikojen määrän.

Ajanvaraamisen mahdollisuutta lapselle on kysytty paljon, ja lapsen puolesta -asiointi tulee käyttöön lokakuussa eli tällöin myös lapselle on mahdollista varata aika itsepalveluajanvarauksen kautta.

Karviainen kannustaa palvelun käyttöön, mikäli sinulla on tarve vain päästä koronatestiin eikä sinulla ole erityistä kysyttävää koronasta.

Koronapuhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmän piiriin virka-aikana. Karviaisessa on luovuttu viikonlopun koronapuhelinpäivystyksestä, koska itsepalveluajanvaraus toimii hyvin ja jatkossa sitä kautta on mahdollisuus saada myös lapselle aika testaukseen.

Kommentoi