Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille alkaa Vihdissä tänään torstaina

Vihdin kunta jakaa vähävaraisille ilmaisia kasvomaskeja torstaina ja perjantaina.

Vihdin seurakunta aloittaa ilmaisten kasvomaskien jakamisen syyskuun alussa.

Vihdin kunta jakaa vähävaraisille maksuttomia kasvomaskeja torstaina 20.8. kello 15-17 Nummelan pääkirjaston pihalla Nummelassa ja perjantaina 21.8. klo 15–17 Vihdin kirkonkylän kirjaston pihalla.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan jokainen on vastuussa itse kasvomaskin hankinnasta.

Kunnan jakamat maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vain kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille, jotka eivät pysty hankkimaan maskeja omista varoistaan.

Maskeja hakiessa henkilöllisyyttä tai taloudellista tilannetta ei tarvitse todistaa.

Torstaina ja perjantaina jaettavat kasvomaskit ovat kankaisia, ja niitä saa kaksi kappaletta käyttäjää kohden.

Mikäli jakopisteille muodostuu jonoa, tulee edessä seisovaan pitää vähintään yhden metrin turvaväli. Maskeja ei saa tulla noutamaan, jos tuntee flunssan oireita. Noutajan tulee olla 15 vuotta täyttänyt.

Maskien käyttöohje on mukana pakkauksessa. Kankaiset maskit tulee pestä ennen käyttöönottoa ja jokaisen käyttökerran jälkeen.

Vihdin seurakunnan diakoniatyö jakaa kasvomaskeja tiistaina 1.9. klo 10–12 Nummelan seurakuntakeskuksen pihalla, tiistaina 1.9. klo 13–15 kirkonkylän seurakuntakeskuksen pihalla, keskiviikkona 16.9. klo 9–11 Nummelan seurakuntakeskuksen pihalla ja tiistaina 22.9. klo 10–12 Vihdin seurakuntatalon pihalla.

Mikäli maskeja ei pääse noutamaan seurakunnan tai Vihdin kunnan jakopäivinä, on mahdollista soittaa diakoniatyöntekijä Ayda Meskaselle puhelinnumeroon 044 729 6920, niin maskit toimitetaan postitse.

Soittoajat diakoniatyöntekijälle ovat perjantai 21.8. klo 9-15, maanantai 24.8. klo 9-15, tiistai 25.8. klo 9-15, perjantai 4.9. klo 9-15, perjantai 11.9. klo 9-12 ja perjantai 25.9. klo 9-12.

Vihdin kunnan verkkosivuilla muistutetaan, että kasvomaskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä ja sitä tulee vaihtaa riittävän usein.

– Vaikka käyttäisi kasvomaskia, on yhä tärkeää noudattaa turvavälejä, pestä huolella kädet, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Oireisena tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin, kunta opastaa.

THL suosittelee maskin käyttöä yli 15-vuotiaille henkilöille. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Maskilla suojautumista suositellaan julkisessa liikenteessä sekä tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää 1–2 metrin turvavälejä.

Lisäksi kasvomaskia suositellaan käytettäväksi koronatesteihin mentäessä tai riskialueelta Suomeen palatessa ja maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, siirryttäessä karanteeniin.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös silloin, jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut