Into Scandinavian Clothing: sporttisen tyylikkäitä vaatteita

Yritys myös tukee vähävaraisten lasten urheiluharrastuksia.

– Joku voisi pitää ahdistavana yrittää perheen kanssa, mutta itse koen sen voimavarana, sanoo Julia Hellgren-Tolvanen, joka on perustanut Into Scandinavian Clothing -yrityksen yhdessä puolisonsa Joona Tolvasen ja tämän veljien Aten ja Eelin kanssa. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Huppari, jonka hihamerkissä on koordinaatit. Ne vievät Nummelan keskustan liikenneympyrään.

Toimitusjohtaja Julia Hellgren-Tolvasen mielestä tähän pieneen yksityiskohtaan tiivistyvät huhtikuussa toimintansa aloittaneen Into Scandinavian Clothing -yrityksen arvot.

Yrittäjille – Julia Hellgren-Tolvaselle sekä Joona, Atte ja Eeli Tolvaselle – ovat tärkeitä perhekeskeisyys ja luonto, samoin juuret Nummelassa. Nelikkoa yhdistää myös urheilullinen elämäntapa. Tolvasen veljekset ovat kaikki pelanneet ammatikseen jääkiekkoa, Julia puolestaan on kilpaillut korkealla tasolla judossa.

– Urheilu on antanut itselleni tosi paljon, Hellgren-Tolvanen sanoo.

Sen tähden hän haluaa laittaa hyvän kiertämään ja Inton tärkeänä tausta-ajatuksena onkin hyväntekeväisyys. Jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan euro vähävaraisten lasten ja nuorten urheiluharrastusten tukemiseen erillisen yhdistyksen kautta. Yhdistystä alkaa pyörittää Julian äiti Johanna Hellgren.

– Kaikki liikunta on hyväksi, Julia uskoo ja lisää, ettei kyse ole vain kansanterveydellisestä näkökulmasta. Urheiluharrastus tarjoaa myös sosiaalisen yhteisön ja hienoja elämyksiä.

– Nyt aikuisella iällä liikunta on hetki omaa aikaa. Siinä saa täysin tyhjennettyä pään, hymähtää kiireinen yrittäjä, pienen pojan äiti, opiskelija ja perheyrityksen työntekijä.

Ajatus verkkokaupan perustamisesta syntyi viime kesänä. Myyntiin tulisi laadukkaita, urheilullisia ja pelkistettyjä vaatteita.

– Toimiala on uusi meille, mutta kundit pukeutuvat kaikki sporttisen tyylikkäästi ja ovat kiinnostuneita muodista, Julia Hellgren-Tolvanen sanoo. Hän itse puolestaan on kiinnostunut brändäämisestä ja on opiskellut kansainvälistä liiketoimintaa.

Inton brändin rakentamisen kanssa onkin tehty työtä viime kesästä saakka.

– Olemme alusta asti lähteneet miettimään isosti, Hellgren-Tolvanen sanoo ja kertoo, että tähtäin on kansainvälisillä markkinoilla. Nyt yrityksen vaatteita on myynnissä jo Finnair Shopissa.

– Kun saimme kuulla sen, oli kyllä makea fiilis, Hellgren-Tolvanen sanoo.

Into Scandinavian Clothing myy tällä hetkellä huppareita, t-paitoja ja lippiksiä. Samoja tuotteita on myynnissä sekä aikuisille että lapsille. Hellgren-Tolvanen haaveilee, että myöhemmin tuotevalikoima laajenisi esimerkiksi neuleisiin.

Vaatteet on valmistettu Portugalissa. Yrittäjät halusivat löytää nimenomaan eurooppalaisen tehtaan, jotta Euroopan Unioni valvoo sen tuotteiden laatua ja esimerkiksi työoloja.

– Haluamme olla niin vastuullisia kuin tämän hetkisillä tiedoilla vain pystymme.

Lisätietoa: www.intoscandinavianclothing.com

Kommentoi