Gary Grant haluaa pidentää huonekalujen elinikää – vihtiläisyrittäjä toimii Lohjalla

Nummelassa asuva Gary Grant entisöi ja valmistaa huonekaluja. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Asiakkaan tarpeen mukaan, ei varastoon seisomaan. Ei kulutushysteriaan, vaan tarpeeseen. Näihin ajatuksiin Nummelassa asuva Gary Grant pohjaa liiketoimintansa GTG Mööbelissä. Edesmenneen Hollywood-tähden lähes kaima on nimestään iloinen. Englantilaissyntyisen näyttelijän etunimi kirjoitetaan c:llä, Garyn puolestaan g:llä.

– Kyllä, olen saanut kuulla siitä, mutta ei se haittaa, yhteensattuma on vain hauskaa. Meidän nimi on Virossa melko harvinainen, taidamme kaikki Grantit olla siellä jollain tavalla sukua, kommentoi Nummelassa puolentoista vuoden ajan perheineen asunut verhoilualan yrittäjä.

Grant perusti GTG Mööbel -yrityksen vuonna 2011, mutta vasta tämän vuoden alusta hän alkoi satsata liiketoimintaansa enemmän.

– Tuotan palveluita sekä yrityksille että yksityisasiakkaille. Minulta voi tilata esimerkiksi auton ja veneen penkkien verhoilua ja tarvittaessa suunnittelen ja toteutan pehmusteet jo olemassa olevaan runkoon.

– Minulla on puuseppä- ja entisöintialan koulutus, jonka hankin Virossa. Tulin Suomeen opiskelemaan lisää verhoilualaa Kurikan ammattioppilaitokseen ja valmistuin artesaaniksi sieltä vuonna 2010.

Hän on aiemmin työskennellyt Martelan Outlet -myymälässä kolmen vuoden ajan Riihimäellä ja Nummelassa.

– Martelasta sain hyvää kokemusta siitä mitä tarkoittaa ergonominen työskentely ja kuinka tätä tietoa voin hyödyntää omalla alallani. Arvokasta kokemusta karttui myös vuosien 2016 – 2017 aikana, kun GTG-Mööbel tuotti alihankintana Eduskuntatalon sisustamiseen kalusteita.

Grantille on tärkeää, että entisöitävät ja valmistettavat tuotteet on tehty niin, että ne myös kestävät.

– Yritysideani on pidentää tuotteiden elinikää ja vähentää kuluttamista. Valmistamme tuotteita asiakkaan tarpeen ja kysynnän mukaan, emme tuota tavaraa pitkäksi aikaa varastoon seisomaan.

– Tämä yhteiskunta ei voi loputtomiin toimia niin, että tavaraa tehdään vain lisää ja sitä heitetään roskiin. Tuotteiden on kestettävä pidempään.

Yhteiskunta ei voi toimia niin, että tavaraa vain tehdään lisää ja sitä heitetään roskiin.

Aiemmin Ikkalassa toiminut yritys on Lohjalla Pappilankorven teollisuusalueelta.

Gary Grant

Asuu Nummelassa puolisonsa ja viiden kuukauden ikäisen poikansa kanssa.

Koulutukseltaan puuseppä ja artesaani.

Työskennellyt aiemmin muun muassa Martelassa.

Yrittäjä.

Perusti verhoilualan yrityksen GTG Mööbelin vuonna 2011.

Yritys toimii Lohjalla Pappilankorvessa osoitteessa Hemmolankatu 16.

gary@gtgmoobel.fi

www.gtgmoobel.fi

p. 040 175 8586.

Isompien tilauksien yhteydessä Grant palkkaa työntekijöitä, muutoin hän työskentelee yrityksessään yksin.

Kommentoi