Vihdin Unicef-vapaaehtoiset kutsuvat mukaan toimintaan – maailman lapsille kerättiin 7 115 euroa

toimitus

Vihdin Unicef-vapaaehtoiset iloitsevat vuodesta 2019, sillä varoja saatiin kerättyä maailman lapsille 7 115 euroa.

Eniten varoja vapaaehtoiset keräsivät paikallisista käsitöistä ja leivonnaisista, joulumyynnistä (3 246 euroa), nukkemyynnistä (1 285 euroa) sekä syntymäpäiväkeräyksestä (Maire 90 v). Postilakko vähensi korttien myyntiä.

Janokeräystä tehtiin kahtena päivänä kauppakeskuksissa Nummelassa ja kirkonkylällä, ja kerääjiä oli 14.

Myös joulumyyntiä oli molemmissa taajamissa, ja myymässä oli 24 henkilöä.

Vapaaehtoiset tekivät leivonnaisia ja käsitöitä, joita saatiin myös lahjoituksina. 21 aktiivista ja 9 ei-jäsentä yhdistivät voimansa.

Nukentekijöitä oli 11, ja yhdet nukketalkoot järjestettiin. Ryhmä järjesti marraskuussa nukkemyyntinäyttelyn Vihdin pääkirjastossa Nummelassa.

Mukana oli 67 nukkea, joista 23 pääsi uuteen kotiin. Yhdet nukketalkoot järjestettiin, ja nukkeja myytiin kaikkiaan 59.

Anna ja Toivo-nukkien lisäksi myynnissä oli hiirulaisia, koiruleita ja enkeleitä. Näyttelyssä oli lisäksi tietoa Lapsen oikeuksien sopimuksen juhlavuodesta (LOS 30).

Vapaaehtoisten ryhmä on kiitollinen kaikille tekijöille, myyjille, ostajille sekä yhteistyökumppaneille.

Tuula Häyrinen, Sisko Halén ja Valma Karjala saivat syksyllä Unicefilta hopeisen ansiomerkin 15 vuoden aikana maailman lasten hyväksi tehdystä työstä.

Miljoona lasta sai viime vuonna Unicefin tuella lämpimät talvivaatteet, ja Unicef jakaa jälleen lämpimiä takkeja ja kenkiä sekä huopia. Suomi sai apua vuosina 1947-51.

Vuosikokouksessa vastuuhenkilöt pysyivät samoina, ja vastuuryhmällä on myös myyntivastuu.

Puheenjohtajana jatkaa Kaarina Konttila, varapuheenjohtajana Mariitta Vauromaa, senioripuheenjohtajana Eeva Franssila, sihteerinä, tiedottajana ja rahastonhoitajana Anneli Hämäläinen, tilitys- ja lipasvastavana Raija Wikström, janovastaavina Eeva Lehtokangas ja Raija Wikström sekä nukkevastaavana Anneli Boström

Monet henkilöt ovat hoitaneet tehtäviä jo pitkään, joten uusia tekijöitä, energiaa ja intoa kaivataan mukaan ryhmään.

Ryhmä päätti pitää kokouksia tarpeen mukaan ja toimia voimien mukaan. Vihdin Unicef-vapaaehtoiset osallistuvat Jano 2020 -kampanjaan lippaiden kanssa ke 29. ja to 30.4. sekä järjestävät joulumyyntiä loppuvuodesta.

Syksyllä Unicef jakaa kuusi erikoismerkkiä Vihdin ryhmän jäsenille 30 vuoden työstä ja yhden kultaisen merkin 20 vuoden työstä.

– Jos sinulla on aikaa ja haluat osallistua vapaaehtoistyöhön, niin näkisimme sinut mielellämme ryhmässämme.

Kommentoi