Vihtiläinen Miss Plus Size -finalisti Tiia Manninen: ”Jokainen vartalo on kaunis”

Maija-Liisa Nyman

Tiia Manninen on pienestä tytöstä saakka katsellut missikisoja. Nyt Manninen on itse yksi yhdeksästä Miss Plus Size Finland -kilpailun finalistista.

Kilpailun voittaja oli tarkoitus valita tämän viikon perjantaina, mutta koronaviruksen takia tilaisuus Vanajanlinnassa on siirretty järjestettäväksi myöhemmin.

– Positiivisen kautta: me saamme jatkaa misseilyä pidempään, Manninen hymyilee, vaikka harmitteleekin tilannetta kilpailun järjestäjien kannalta.

Miss Plus Size -kilpailun finalistit valittiin casting-tilaisuudessa helmikuun alussa. Casting-tilaisuuteen oli kutsuttu kilpailuun hakeneista naisista noin parikymmentä.

Tiia Manninen kertoo päättäneensä osallistua Miss Plus Size -kilpailuun, koska hän halusi haastaa itseään ja keksiä elämäänsä jotakin uutta.

– Olen terveydellisistä syistä joutunut luopumaan maalarin ammatista. Kun joutuu luopumaan jostain, pitää alkaa tavoitella uusia asioita, jotka tuovat iloa elämään.

Manninen työskenteli ruiskumaalarina, mutta vuonna 2015 hän joutui päättämään uudelleenkouluttautumisesta. Mannisesta tuli nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Vuodesta 2018 hän on työskennellyt henkilökohtaisena avustajana.

Lisätienestiä Manninen saa mallin töistä: hän on mallitoimiston listoilla ja toivoo Miss Plus Size -kilpailun myös tuovan lisää kuvauskeikkoja.

– Tykkään tosi paljon nykyisestä työstäni. En ole etsimässä mitään sen tilalle vaan rinnalle.

Kilpailuun osallistumisella on kuitenkin Manniselle syvempikin merkitys. Hän haluaa osoittaa, että ihmisen kauneus kumpuaa sisältäpäin – riippumatta ihmisen koosta ja ulkonäöstä.

Erityisesti nuorilla on paljon ulkonäköpaineita, joita sosiaalinen media, mainokset ja ympäristö luovat. Omalla esimerkillään missifinalisti haluaa tuoda nuorille rohkeutta ja itseluottamusta ja uskallusta mennä omien mukavuusalueiden ulkopuolelle.

– Haluan tuoda julkisuuteen erilaista kehonkuvaa ja luoda kehomyönteisyyttä, Manninen kertoo.

– Jokainen vartalo on kaunis, kun kantaa itsensä itsevarmasti ja on sinut itsensä kanssa, Manninen sanoo. – Riittää kun on oma itsensä, sitä haluaisin tuoda esiin.

Hän kiitteleekin niitä mainoksia, joissa ihmisten erilaisuutta on alettu nostaa esiin. Kaikki mainosten ihmiset eivät enää ole samasta muotista.

– Meitä on erinäköisiä, erivärisiä ja erikokoisia ihmisiä, on hyvä tuoda sitä esiin. Uskon, että erilaisuutta hyväksytään paremmin, kun sitä näkyy julkisuudessakin enemmän.

Manninen toivoo, että ihmiset kohtelisivat toisiaan kunnioittavasti. Kukaan ei ole täydellinen, mutta vikojen sijaan tulisi kiinnittää huomio vahvuuksiin.

Kilpasiskojaan Miss Plus Size -finaalissa Manninen kehuu paitsi kauniiksi myös mukaviksi. Kilpailijoiden kesken hän sanoo vallitsevan hyvän yhteishengen.

– Tsemppaamme ja autamme toisiamme. Yhdessä on kiskottu sukkahousuja jalkaan, Manninen virnistää.

– Minulla on sellainen fiilis, että varmasti yhteydenpito jatkuu kilpailun jälkeenkin, Manninen sanoo ja lisää: – Olen iloinen, että pääsin finaaliin ja minusta me finalistit olemme kaikki voittajia.

Tiia Manninen

Miss Plus Size -kilpailun finalisti Tiia Manninen on lähes koko ikänsä asunut Vihdissä. Nykyään hän asuu Ojakkalassa puolisonsa ja Max-koiran kanssa.

Manninen on 28-vuotias.

Hän työskentelee Espoossa henkilökohtaisena avustajana.

Kouluttautunut ensin maalariksi, myöhemmin nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi.

Harrastaa vesijuoksua ja uintia, koiran kanssa lenkkeilyä. Harrastanut ja ohjannut pitkään tanssia; ohjasi ja opetti liikuntaseura Vihti-Gymillä 11 vuotta.

Manninen kuvailee itseään positiiviseksi ja sosiaaliseksi.

Manninen on Promodel-mallitoimiston listoilla.

Ensimmäisen kerran Manninen haki Miss Plus Size -kilpailuun vuonna 2018 ja toisen kerran tänä vuonna. Miss Plus Size -kilpailun ikäraja on 22–40 vuotta. Kilpailun osallistujien tulee olla plus-kokoisia eli vaatekokoa 44 tai suurempia käyttäviä.

Kommentoi