Vihtiläistaksien hyväntekeväisyystempaus auttaa ikäihmisiä – ruokakasseja kotiin taksikyydillä

Maija-Liisa Nyman

Vihdissä taksit kuljettavat nyt ruokakasseja. Ihmisiäkin toki mieluusti kuljetetaan, heti kun ajoja tulee – mutta tolpalla on ollut hiljaista, autoilijat kertovat.

Tästä HLA Taksipalveluiden yrittäjä Henri Lapinniemi sai ajatuksen hyväntekeväisyystyöstä.

– Kun tämä poikkeustila alkoi, ryhdyin miettimään, miten voisi hyödyntää joutilaan ajan.

70 vuotta täyttäneet on velvoitettu pysymään kotona. Kaikilla iäkkäillä ei kuitenkaan ole lähellä ihmisiä, jotka voisivat auttaa kauppa-asioissa. Tässä kohtaa taksiyrittäjät tulevat apuun.

Vihdin Taksit ry:n autoilijat ovat yhteistyössä K-Market Nummelan ja K-Market Ojakkalan sekä Lähitaksin kanssa päättäneet aloittaa hyväntekeväisyystempauksen yli 70-vuotiaiden ikäihmisten auttamiseksi.

Lähitaksin vihtiläiset taksit aloittavat maanantaina 23.3. kauppaostosten kotiinkuljetukset veloituksetta Vihdin alueella asuville ikäihmisille.

Mukaan hyväntekeväisyystyöhön lähteneille autoilijoille voi maanantaista alkaen soittaa ja antaa ostoslistan sekä toimitusosoitteen. Taksinkuljettaja välittää listan K-Marketiin, jossa ostokset kerätään ja pakataan saman tien.

Kerääminen ja kuljettaminen ovat asiakkaalle ilmaisia, ostokset maksavat normaalin hintansa.

Vihdin Taksien puheenjohtaja Kari Rastas kertoo, että ostosten on tarkoitus olla vain välttämättömiä tuotteita. Alkoholia tai tupakkaa autoilijat eivät kuljeta.

– Pakasteet olemme joutuneet myös rajaamaan pois. Matkat voivat olla pitkiä ja siinä vaiheessa kun ollaan Nummelasta ajettu Vihtijärvelle, ovat pakastemarjat sulaneet, Rastas huomauttaa.

– Idea on auttaa heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä, Rastas toteaa.

– Mieluummin käytetään aika hyväksi ja tehdään jotain hyvää muiden eteen, Lapinniemi jatkaa. Hän sanoo, että samalla saa hyvää mieltä itsellekin, kaiken synkkyyden keskelle.

Työtilanne näyttää taksiyrittäjistä erittäin huolestuttavalta. Lapinniemi arvioi, että liikevaihto on pudonnut nyt 80-90 prosenttia.

– Toivotaan, että valtiovalta kohdistaa tukitoimia meihin, jotta takseja olisi vielä sitten, kun tämä kriisi on ohi, Rastas sanoo.

K-Marketin kauppias Niina Lönnrot on innoissaan alkavasta yhteistyöstä. Hän kertoo olleensa huolissaan niiden osalta, jotka eivät pääse käymään kaupassa. Siksi hän innostuikin heti Lapinniemen soittaessa ja kertoessa ideastaan.

– Tämä on loistavaa. Yhdistämme voimamme, kumpikin tekee sitä, mitä osaa.

Lönnrot kertoo, että alkuun asiakkaiden pitää varautua maksamaan ostokset käteisellä.

– Olen tilannut kaupalle maksupäätelaitteen, jota voi kantaa mukana. Kun laite tulee, sen voi antaa yhdelle kuskille mukaan, koska käteisen hakeminenkin voi olla ihmisille hankalaa, kertoo Lönnrot.

– Tahtotila on auttaa niitä, jotka eivät kauppaan pääse, koska kyllähän ihmisten täytyy ruokaa saada. Toive on saada tehtyä mahdollisimman paljon hyvää mahdollisimman monelle.

Taksiautoilijoille kauppias tarjoaa kahvit ja pullat.

Kotiinkuljetukset

Kauppaostosten kuljetukset alkavat maanantaina 23.3. ja niitä jatketaan ainakin kuun loppuun saakka.

Ruokakuljetusta tarvitseva voi soittaa seuraaviin numeroihin: HLA Taksipalvelut puh. 050 475 9177, Taksi K.Rastas puh. 045 112 3415, Taksi Katava Kimmo puh. 040 834 2140, Taksi Katava Hannu puh. 040 030 2089, Riston Pirssi Oy puh. 050 074 5982, Taksi R.Kannisto puh. 045 188 9444, Ilona Moisio - Taksi Camel puh. 050 3232 194, Twin Cab puh. 044 235 5000.

Tilauksia otetaan vastaan arkisin klo 8-16.

Juttua muokattu 21.3.2020 klo 12.15: korjattu Ilona Moisio - Taksi Camelin puhelinnumero.

Kommentoi