"Yöllä oli hyytävän kylmää, välillä oltiin totaalisen eksyksissä": Vihti Race koetteli jälleen henkisesti ja fyysisesti joukkueiden rajoja

Karkkilalaisjoukkueen sinisissä paidoissa lukee "Dont't follow me, I'm lost".

Asia ei ehkä pidä silti ihan paikkaansa, sillä Team Lost voitti viime vuonna Vihti Racen retkisarjan. Nyt lähdettiin kokeilemaan seikkailusarjaa.

– Tavoitteemme on olla toiseksi viimeisiä, joukkueen Katri Rantanen, Marjo Hellgren ja Janne Kari virnistävät Otalammen lähtöalueella.

– Ja ehjänä maaliin! Kyllä tässä on vähän vaarana, että pyörä voi mennä rikki, mutta mukana repuissa on vararenkaat ja paikkaussarjat. Vähän jännittää, kun ei tiedä, mitä on tulossa, poppoo pohtii, mutta virnistää sitten leveästi.

Onkohan tämä sattumaa vai kohtaloa? Vastaan tulee nimittäin toinenkin karkkilalaispoppoo, FC Pyryharakat.

– Meidän isä tuli vähän vahvistamaan, Sini Nurmi ja Emilia Vartiainen kertovat Reino Kokon tutkiessa jo karttaa.

– Isä on Karkkilasta, jossa me taas pelaamme jalkapalloa. Muutamina vuosina olemme olleet aiemminkin mukana. Rennolla meiningillä mennään. Lähdetään siitä että päästään maaliin, naiset nauravat.

Vaan miten seikkailussa kävikään?

Team Lost ei ollut suinkaan toiseksi viimeinen, vaan 21 joukkueesta sijalla 15. FC Pyryharakat löytyvät taas tulosluettelosta sijalta 19.

Yllätys joukkueelle kuin joukkueelle oli öinen 1-3 celsiusasteen lämpötila viimeisellä etapilla, sunnuntaiyönä.

– Oli ihan pirun kylmä. Silti rankin osuus oli kyllä ensimmäinen etappi. Etapit olivat haastavia, koska teeman mukaisesti mentiin luonnossa: kalliolla, juurakoissa, mäkimaastossa ja metsäpoluilla. Maasto oli haastava, seikkailunjohtaja Meri Viljanen toteaa. Viljanen kertoo, että jos ei nyt ihan vihtiläisille, niin ainakin vahvasti seutukunnalle tuli kolmoisvoitto. Voittajissa oli myös useita vihtiläisiä.

Seikkailusarjan ylivoimainen voittaja parin tunnin erolla seuraavaan oli Avanti Adventure (Niko Sorvari, Mari Pajala, Kristo Halme).

Toiseksi seikkaili 1980-niminen joukkue, ja niukasti kolmanneksi Sateenkaari-isät.

– Ajat eivät tule täysin suoraan, koska esimerkiksi rastit kierrettiin eri järjestyksessä joukkueiden hajauttamisen vuoksi.

– Mutta todellinen seikkailu – sitä tämä oli, Viljanen nauraa, kertoen että nyt seikkailullisuutta myös toivottiin enemmän, ja asiasta sateli rasteilla kiitosta.

Paras pelkistä naisista koostunut joukkue oli Leimahdus, joka sijoittui upeasti kuudenneksi. Keski-iältään kisaajat olivat 30-50 -vuotiaita, joskin parikymppisiäkin oli.

Viljanen toteaa, että aika moni oli kyllä hieman hukassa välistä, koska kyllähän rastipaikat olivat haastavia löytää. Jonkin verran joukkueita piti opastaa esimerkiksi puhelimitse, Viljaselle kun sai tarvittaessa rimpauttaa.

– Kaikki selvisivät maaliin. Kokonaisuudessaan seikkailu meni hienosti, eikä kukaan loukkaantunut pahasti, vain pienillä naarmuilla selvittiin. Pyörätkin säilyivät ehjinä. Toki muutamia jäseniä joukkueista jäi matkan varrelle, kun fyysinen tai henkinen kantti petti, Viljanen selvittää seikkailun kulkua.

Kiertopalkinto, joka tuli hyvästä asenteesta, mielestä ja tekemisestä, meni Blondin kosto -joukkueelle, joka sijoittui sijalle 18. Palkintoa ei jaeta sijoituksen, vaan tekemisen meiningin perusteella.

Ja sitä riitti. Koko seikkailun täydeltä.

Vihti Race 2019

Voittaja "Avanti Adventure" (Niko Sorvari, Mari Pajala, Kristo Halme), ajalla kuusi tuntia kymmenen minuuttia.

Toiseksi "1980" (Aki Loikkanen, Mikko Sakala ja Timo Turunen) ajalla kahdeksan tuntia, 56 minuuttia.

Kolmanneksi sijoittuivat Sateenkaari-isät (Anttijussi Röman, Petri Nyman ja Petri Rautakoski) ajalla yhdeksän tuntia, 28 minuuttia.

Kiertopalkinto: Kolmen blondin kosto: Sanni Helander, Miia Salomonsson ja Lissu Lehikoinen. Palkinto tekemisen meiningistä ja tsemppihengestä.

Jokainen osallistuja palkittiin riipuksella ja lisäksi arvottiin erilaisia palkintoja osallistujien kesken. Voittajajoukkue Avanti Adventure sai pyöräpokaalit.

Seuraavan kerran seikkailu järjestetään heinä – elokuussa 2020. Seikkailu hakee yhteistyökumppaneita mukaan tapahtuman järjestämiseen.

Kilpailu perustuu Amazing Raceen, joka televisioidaan ja käydään Yhdysvalloista käsin ympäri maailmaa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat